«
»
FacebookGoogle+

Аглика Виденова: Марката „Коалиция за България“ е на БСП

Аглика Виденова: Марката "Коалиция за България" е на БСП
„Марката „Коалиция за България“ е собственост на БСП.

За присвояването се носи наказателна отговорност по няколко закона, например Закона за марките и географските означения, чл.  172 б от Наказателния кодекс“. Това заяви в ефира на БСТВ Аглика Виденова, юрисконсулт на НС на БСП. Тя подчерта, че ще се търси административнонаказателна и наказателна отговорност, както на физическите лица, подпомагащи този нелоялен и фалшив процес, така и на всички представители на колективни органи, които са замесени. „Очакваме да видим какво решение ще вземе днес ЦИК.

Надяваме се нейният председател, като бивш конституционен съдия, да спази законите“, заяви тя.


Аглика Виденова подчерта, че част от лицата, които искат да си припишат марката „Коалиция за България“, са участвали в историята на БСП. „Това, че са решили вече да не бъдат част от нея, независимо по какви причини, е тяхно лично решение и няма на кой и за какво да се сърдят“, категорична бе тя. Виденова припомни, че през 1999г. БСП и други близки идейно леви партии създават за първи път „Коалиция за България“. „През годините тя се разширява и все повече леви партии влизат в нея. Има периоди на редуциране и отново на разширяване на състава. Неверни са обаче твърденията, че БСП се е отказала от тази марка“, обясни социалистката.

По думите й в различните политически процеси и на различните избори БСП е участвала във формата на различни коалиционни споразумения – във формата „Коалиция за България“ е участвала на парламентарни, местни избори и президентски, и последно за членове на ЕП през 2014г., след това в „БСП лява България“, а сега в „БСП за България“.

„В различните формати, различните партии, които се съюзяват да участват заедно на определени избори, сключват конкретно коалиционно споразумение.  Макар една част от партиите, които са участвали в „Коалиция за България“ през 2014г., да са излязли от коалицията трябва да си погледнат договора, където е записано, че дори и да излязат от коалицията или да прекратят дейността си в правния мир, докато има поне 2 партии в нея, коалицията продължава да съществува“, заключи Аглика Виденова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!