«
»
FacebookGoogle+

Адриан Павлов за гробът на Иван Цолов Винаров

Адриан Павлов за гробът на Иван Цолов Винаров

Иван Цолов Винаров
Вилата, в която е живял генерал-лейтенант Иван Цолов Винаров е била държавна собственост, построена от тогавашното УБО (Управление за безопасност и охрана). По-късно е превърната в къща – музей стопанисван от Регионален исторически музей – Плевен.
След закриването на експозиция сградата е общинска собственост и вече повече от двадесет години е безстопанствена.

Община Плевен не полага грижи за запазването на тази общинска собственост. Живота и делото на генерал – лейтенант Иван Винаров, създател на Парк „Кайлъка“, продължава да буди интерес.


Мястото и вилата продължават постоянно да се посещават от много хора. Сегашното състояние на сградата представлява опасност за живота и здравето на посетителите. Възможно е да се срути покрива или част от сградата. Органите на строителния контрол не упражняват правомощията си да предишат на собственика Община Плевен да поправи и отремонтира сградата или да бъде съборена поради опасност от срутване. Налице е бездействие на държавни и общински органи по опазване живота и здравето на посетителите на гроба и вилата на генерал – лейтенант Иван Цолов Винаров. Възниква въпроса за умишлено бездействие на Община Плевен и другите държавни органи за да се стигне до разрушаването на вилата.

 

По този начин да се заличи част от паметта за създателя на парк „Кайлъка“, като умишлено се унищожи общинска собственост. Случая с вилата е пример за подмолния начин, по който се упражнява властта за да се постигнат цели, които не могат да бъдат реализирани по законен начин. Досегашните Кметове и Общински съвети в Плевен по никакъв начин не могат да обяснят, защо вилата не е отремонтирана и организирано нейното опазване. Все пак става въпрос за едноетажна тухлена постройка с няколко стаи. Досега в Плевен се похарчиха десетки милиони лева и не се намери минималната сума от 20 000лв. Не се намери, защото не се искаше от управляващите.


Корена на проблема с вилата на Винаров идва от борбата между два комунистически клана свързани с Москва. Ако на запад има борба за тронове, то у нас има борба на кланове. Адриан Павлов е един от доброволците, който почистиха гроба на Иван Цолов Винаров след серията от публикации на
Булпресс.

Ние от bulpress  публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!