«
»
FacebookGoogle+

Александър Симов: Бойко Борисов се отметна от позицията за Унгария

Александър Симов: Бойко Борисов се отметна от позицията за Унгария
„Големият въпрос е- действа ли демократично, действа ли за единството си ЕС през  парламентарните наказателни акции.

Добре е да се отвори темата- какво ще е бъдещето на ЕС“. Това народният представител от „ПГ на БСП за България“ Александър Симов пред БТВ по повод санкциите срещу Унгария.

Той поясни, че е суверенно право на всяка държава е да заема позиции по един или друг въпрос.


„Станахме свидетели на едно ярко извъртане на Бойко Борисов по случая Орбан. Той се отметна от правителствената позиция“, допълни депутатът.

Той припомни, че Валери Симеонов и Красимир Каракачанов обявяват, че България има твърда, последователна позиция по въпроса с Унгария и малко по- късно, от далечен Залцбург, Бойко Борисов каза, че същата тази позиция няма правно основание.

„Можем да говорим много от къде се е появило това разбиране на премиера. На практика излиза, че правителството се събира и се водят кръчмарски разговори за политика, без да имат правно основание. По тази логика, ако се съберат група приятели и изразят позиция, тя ще има същото значение“, убеден е Симов. Той обясни, че няма да бъде изненадващо, ако Бойко Борисов се окаже изразител на анти- Орбан тенденция в Европейския съюз.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!