Александър Симов: В здравеопазването е кражбата на десетилетието

Александър Симов: В здравеопазването е кражбата на десетилетието
Там липсва и диалог, което е плашещо

„В здравеопазванета е кражбата на десетилетието. Там липсва и диалог, което е плашещо. Може би затова, управителят на Здравната каса е изпратил писма до всички парламентарни групи, че е нужна актуализация на бюджета на НЗОК”.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Александър Симов  пред БТВ. Той добави, че е възможно високопоставен политик да е заплашвал шефа на касата.

„Обвързаността, министърът непременно да си води шефа на НЗОК, показва, че нещо в системата не е наред”, каза още той. Симов припомни, че НЗОК, като институция, има проблем откакто Дянков, като финансов министър, е взел 1.5 млрд. лв. от нея, за които не е ясно къде са отишли.

„Народният съд ни е наложен от Великите сили и ненапразно те пращат наблюдатели тук. Трябва да се проведе разговор за това, такъв ли е трябвало да бъде обхватът му”, заяви народният представител.

„България по време на цялата Втора световна война е съюзник на Германия и в чл.5 на Парижкия мирен договор е заложено такъв съд да бъде проведен”, припомни социалистът. Симов добави, че БСП не наказва хората, които имат мнение, различно от това на партията.

„При нас има вътрешнопартийна демокрация и Валери Жаблянов има право на мнение”, каза още той.

„Познавам Иво Христов, а Бойко Борисов каза лъжа, още когато започна да го атакува. Не знам дали беше грешка или не”, отбеляза  народният представител по темата за конфликта премиер- президент.

Симов попита, защо премиерът коментира  администрацията на президента и по-специално шефа на кабинета.

„Според мен целта на Борисов е една- видимо е, че той е изморен от изпълнителната власт и се е прицелил в едно друго кресло, но няма да го получи“, заяви Александър Симов. Народният представител добави, че Румен Радев формулира редица въпроси, които витаят отдавна в общественото внимание.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!