«
»
FacebookGoogle+

Антон Кутев: Държавата блести с отсъствието си и хората го виждат

Антон Кутев: Държавата блести с отсъствието си и хората го виждат
„Държавата блести с отсъствието си и хората го виждат.“

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев по БНТ. Той даде примери с избягалите затворници, с отношението на държавата към ЧЕЗ.

„Сега са избягалите  затворници, преди това имаше масов убиец, избил няколко човека, както твърдеше вътрешното министерство, избягал затворник в Силистра, който също стреля с оръжие.


Тези хора имат оръжие – излиза, че тук се търгува масово с него. Държавата я няма“, каза Кутев. По думите му същото е и с ЧЕЗ. „Някой продава ключово предприятие, от което зависи тока на 3 млн. души.

Министър-председателят заявява, че не знаел. Е защо си министър –председател тогава, ако не знаеш?“, попита социалистът.

Според Антон Кутев дали държавата ще контролира през дружествата или през регулатора, тя има начин за контрол. „Позицията на БСП винаги е била за държавно участие и контрол.

Държавата вече трети месец обяснява, че нищо не може да свърши. Ако тя не може да се намеси в такъв ключов процес, защо е държава?“, попита Кутев. По думите му вече 30 години се прави опит да се изтегли държавата отвсякъде. „ Държавата трябва да се върне там, където е необходима. Хората вече ясно разбират, че тя е изтеглена прекалено много“, категоричен бе той.

Хората с увреждания искат да знаят какъв е механизмът да са интегрирани хора

„Хората с увреждания искат да знаят какъв е механизмът държавата да ги направи интегрирани хора. Те искат да знаят- дали държавата ще им помогне, дали ще ги  образова, ще обслужи мястото, на което те работят?“, каза  Антон Кутев по другата важна тема и посочи- проблемът е, че не е изработено качествено законодателство, а и хората с увреждания недоволстват от отрязването на ТЕЛК-овете.

По думите му тези хора живеят с 200 лв. на месец, а сега могат да останат и без тях. Кутев обясни, че с орязването на ТЕЛК-овете няма да спре течът от системата.

„Ще се спрат парите на хората, а те после с какво ще живеят?“, попита той. Антон Кутев отбеляза, че се говори за Закон за социалните услуги, който стои в плана за интеграция на хората с увреждания и е трябвало през 2016 г. да е готов. Сега е март, 2018 г., а от него няма нищо.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!