Антон Кутев: Управляващите не могат да гарантират сигурността на гражданите

Антон Кутев: Управляващите не могат да гарантират сигурността на гражданите
БСП винаги е била за АЕЦ „Белене”

„Управляващите не могат да гарантират сигурността на гражданите. Сектор сигурност не е единствената провалена сфера, но там е най- драматично в момента.” Това изтъкна като причина за искания вот на недоверие зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Антон Кутев по БТВ.

Кутев изрази недоумение- как може престъпниците още с излизането от затвора да са въоръжени, даже в някои от домовете им намират  гранати.

„Като питаме вътрешния министър за проблема с организираната престъпност, той казва, че всичко е наред и МВР работи”, обясни зам.-председателят на ПГ на левицата.

Според него единственото, което може да се направи, е този министър да се смени. „За нас е ясно, че правителството, в този вид, не може да управлява сектора”, категоричен бе Антон Кутев и допълни, че тук става въпрос и за проблемите с оградата ни с Турция. Според него се връщаме във времето, когато Бойко Борисов е бил шеф на ИПОН и в държавата беше същото положение. „Те или не са в състояние да овладеят престъпността или не искат”, констатира той.

БСП винаги е била за АЕЦ „Белене”

Антон Кутев бе категоричен, че БСП винаги е била за АЕЦ „Белене” и посочи, че позицията на левицата за средствата за отбрана не е променена и тя е тези средства да са в рамките на 2% от БВП.

„Проектът „Белене” е ключов за България. Имаме нужда от разходи за националната ни сигурност. Аз обаче винаги съм смятал, че социалните разходи са по-важни от военните, но военните разходи също имат определена логика, още повече сега, при случая с падналия хеликоптер”, каза също той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!