«
»
FacebookGoogle+

Атанас Зафиров каза: Без томболи на изборите

Атанас Зафиров каза: Без томболи на изборите

Атанас Зафиров каза: Без томболи на изборите

Атанас Зафиров каза: Без томболи на изборите
Вот срещу пералня: Обидно!
Всякакъв подтик към материален интерес, всякаква спекулация с правото на гласуване, е несериозно, казва депутатът от левицата Атанас Зафиров.
Вчера се разбра, че ден преди да се гледа в комисия на второ четене Изборният кодекс, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов е предложил да се стимулира задължителното гласуване с томбола с предметни награди.

Днес правната комисия на парламента се събира на извънредно заседание, за да обсъди промените. Вчера беше последният ден за подаване на предложения.

„Не звучи сериозно това. Има нещо обидно дори във факта, че коментираме подобна идея. Правото да гласуваш е висша гражданска свобода и право. И ако под каквато и да е форма го обвързваме с някакъв материален интерес, на мен не ми звучи сериозно“, коментира идеята пред FRONT.BG депутатът от БСП Атанас Зафиров.

На въпроса не е ли томболата всъщност друга форма на купуване на гласове, Атанасов заяви:

„Всякакъв подтик към материален интерес, всякаква спекулация с това право, е несериозно“.

По повод декларациите на Валери Симеонов, че идеята му е разумна и със сигурност ще срещне подкрепа както в комисия, така и в пленарна зала, социалистът коментира:

„Сигурен съм, че подбудите на колегите от ПФ са благородни. Безспорно нещо трябва да се направи за избирателната активност, не съм убеден, че това е начинът“.
Източник: front.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП