Атанас Зафиров: За мен беше чест да бъда част от „Безсмъртният полк”.

Атанас Зафиров: За мен беше чест да бъда част от „Безсмъртният полк”. Стефан пройнов


Честит празник! Атанас Зафиров написа на стената си във Фейсбук: За мен беше чест да бъда част от ”Безсмъртният полк”.
Честит празник !
И публикува снимки от полагането на цветя на паметника на Альоша в Бургас ! Истината е, че този миг изпълнен с гордост не би бил такъв, ако само преди няколко дни Йордан Георгиев, бивш общински съветник от БСП и близък приятел, и съратник на Зафиров не бе инициирал почистването на паметника в Бургас от нацистките символи и графитните надписи по него !

Ние от Булпресс сме подели кампания в десетки градове по иницииране на почистване на надгробни могили и паметници след подаден сигнал към медиите от Атанас Зафиров за случващото се в Бургас. Достойна е и постъпката на неговият съпартиец Йордан Георгиев!

Ние от Булпресс следим случващото се там !

По-късно самият Йордан Георгиев пред една медия казва:
„За мен фашизмът представлява най-голямото зло на човечеството.
Този паметник символизира не толкова съветската армия, колкото победата над хитлерофашизма”, каза Йордан Георгиев!

Атанас Зафиров: За мен беше чест да бъда част от „Безсмъртният полк”. Честит празник!

От БНО „Шипка“ и от Войнски съюз организираха почистване на паметника във Варна на българо-съветската дружба бе почистен и прилежащите площи около него ! Същите получават сигнал, че се подготвя поредното оскверняване непосредствено на празника в Бургас и техен патрул е пазил паметника на Альоша през нощта !

Днес Атанас Зафиров казва „за мен беше чест“ и Йордан Георгиев е също изпълнен гордост от постъпката като стотици днес поставиха цветя в краката на Альоша, но там някъде има двама анонимни, които направиха днешното събитие в Бургас по отбелязването на „Безсмъртният полк“ спокойно и предотвратиха една долна провокация, един варварски акт и на кратко спасиха честа на България !
Браво, ние трябва да поддържаме паметниците, но и да ги пазим и предадем в достоен вид на идните поколения !
Длъжни сме не само пред загиналите за свободата на България, а длъжни сме пред идните поколения !

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!