«
»
FacebookGoogle+

Атанас Зафиров: Правителството е вредно за страната

Атанас Зафиров: Правителството е вредно за страната
БСП няма да стои встрани от важните за страната теми

„Срещата ни с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов беше в контекста на заявеното намерение- БСП и лично на председателя й Корнелия Нинова, когато става въпрос за теми, засягащи бъдещето на страната, да се включва активно и да има позиция- по  национална сигурност, демографска катастрофа, здравеопазване, образование“.

Това заяви пред БНР Атанас Зафиров, член на ИБ на НС на БСП.  По думите му това са теми, които надскачат мандатното мислене, изискват продължителна политика и няма как БСП да бъде встрани от тези процеси.


Зафиров подчерта, че на вчерашната среща са коментирани  въпроси от националната сигурност. Той обясни, че си били обсъдени инвестиционните проекти за превъоръжаване на Българската армия.  „Беше ни представен един изцяло нов план на действие, доста по-различен от приетото до момента от НС. Той почти напълно повтаря предложеното от БСП през последните години- разтваряне на портфолиото от доставчици и разсрочване на плащанията“, поясни социалистът.

Зафиров допълни, че друга тема е била въпросът за вероизповеданията. „Има внесен вече такъв законопроект, подписан и от нас.  В него има една важна клауза, която трябва да бъде реализирана – забраната на трети държави да финансират вероизповеданията у вас. Оказва се обаче, че този закон не е съгласуван в управляващата коалиция. Вчера ни беше представен нов закон на г-н Каракачанов“, обясни той. След като се запознае с него, БСП ще вземе отношение и по новия законопроект.

Зафиров бе категоричен, че по време на срещата БСП е продължила да настоява за оставка на кабинета: „Правителството е вредно за страната. Това не променя нашата национално отговорна позиция по въпроси, засягащи  бъдещето на страната ни.“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!