«
»
FacebookGoogle+

Атанас Зафиров за скандалът на Позитано и историческите факти

Атанас Зафиров за скандалът на Позитано и историческите факти

Атанас Зафиров
Голям скандал се е разразил на заседанието на днешния пленум на БСП заради партийната позицията, от която беше изтрито скандалното изречение за Народния съд.
Именно то стана причина авторът му Валери Жаблянов да бъде свален от зам.-председателския пост на парламента.

По време на заседанието на Националния съвет на левицата на „Позитано“ 20 Велислава Дърева и Янаки Стоилов попитали ръководството защо е махнало думите, че Народният съд от 1945 г. е бил „необходимо и неизбежно правосъдие“. Много от червените споделят позицията му, съобщи „24 часа“.


Стоилов критикувал изтеглянето на изречението, но поздравил ръководството, че е защитило Жаблянов. Изказването обаче било много остро, което предизвикало реакцията на част от партийните му другари. Атанас Костадинов и Атанас Зафиров го критикували, че разпалва отново скандала в услуга на ГЕРБ. ТЕ заявили, че когато в управляващата партия има трус и БСП набира сила, винаги се намира някой отвътре, който да направи скандал в тяхна полза.

Това предизвикало отново Стоилов, който обвинил ръководството че е исторически неграмотно и разказал как Бриго Аспарухов се е хвалел навремето, че той бил човекът, открил Бойко Борисов за политиката. Това взривило пленума и самия Аспарухов, който обявил, че толкова злобна реч срещу партията отдавна не е чувал. Той попитал Стоилов как не го е срам и казал, че дори ГЕРБ не говорят с толкова злоба за БСП.

Зафиров пък го запитал, след като е бил дълги години в ръководството, с какво е помогнал да се разберат историческите факти.
Източник: dnes.dir.bg

Позицията на Булпресс е, че се преекспонира с историята ! На практика „без народен съд“ е историческо събитие за което влизат в обяснителен режим хора, които не са участвали нито са били родени тогава !

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!