«
»
FacebookGoogle+

Бежанците в Гърция масово отказват да дойдат в България

Бежанците в Гърция масово отказват да дойдат в България

Почти 80% от имигрантите в Гърция, които са се включили в програмата на ЕС за разпределянето им из държавите от съюза, са се отказали от нея, след като са научили, че ще ги преместят в България

Това е масово явление за страните от Източна Европа и има отказали се дори от преместване във Франция, пише в.  „Файненшъл таймс“.


Но случаят с България е най-сериозен – от 47 души, които София е обявила до миналата седмица, че е готова да приеме, 36 са се отказали, щом научили къде ще бъдат настанени в ЕС. Други 7 просто не са се явили и така в крайна сметка през българската граница са били прехвърлени само четирима, съобщават представители на гръцкото правителство.

Сходна е ситуацията и с Румъния – от 67 места, обявени от Букурещ досега, 32 души са се отказали от автоматичното разпределение или са изчезнали някъде в Гърция. За Естония са се съгласили 8 от 27 души. Дори за Франция от 388 одобрени за преместване са се отказали 26 имигранти.

Според представител на ООН основната причина, изглежда, са опасенията на чужденците, че ги преместват в страна, която е далеч от роднините и приятелите им. След като напуснат програмата на ЕС за преместване, те веднага сменят адресите и мобилните си телефони и властите не могат да ги открият.
Източник: epicenter.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!