Бизнесът в Хасково пред БСП: Искаме изграждане на транспортен коридор 9

Бизнесът в Хасково пред БСП: Искаме изграждане на транспортен коридор 9
„Искаме във „Визия за България“  да залегне изграждане на транспортен коридор №9, което ще помогне за развитието и на бизнеса, и на икономиката на Хасково. Това включва изграждане на нови ж.п. линии.

Ще бъде засилен търговският трафик, което ще отвори нови работни места.“ Това казаха представители на бизнеса в Хасково на среща с народни представители от ПГ на „БСП за България“ по време на обсъждане на „Визия за България“. Представителите на бизнеса настояха за засилване на хранително-вкусовата промишленост.

„В България не говорим за корупция, а за грабеж.“ Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“  Елена Йончева. По думите й 80% от всички болници са концентрирани в 3 града в страната, а здравеопазването е пред пълен фалит.  Тя бе категорична, че няма връзка между бизнеса и образованието и доказателство за това е, че няма кадри, които са нужни на работодателите. „60% от българите, за последните 10 години, са станали функционално неграмотни.

В момента сме на първо място в Европа по неграмотни хора“, каза Елена Йончева.  Тя коментира думите на премиера, че сме щели да изнасяме храни в арабския свят, като посочи,че не е ясно какво точно ще изнасяме, след като над 80% от храните на пазара ни са внос.

„Имаме една основна мисия- да я има България. Според учените, след 30 години, това ще е само територия. Целта на „Визия за България“ е да предотвратим това да се случи.“ Това каза народният представител от левицата Георги Търновалийски. Той добави, че Визията е отворен документ, който е надпартиен.  „На първо място, трябва да задържим напускащите.

Това може да стане през икономиката. Голяма част от напускащите са икономически имигранти.  Трябва държавата да влезе в своите функции“, категоричен бе депутатът. Той посочи, че по анализ на БАН, от държавата се крадат, през корупция и обществени поръчки, над 10 милиарда лева.

„Държавата не мисли как да намали и ограничи този процес, защото налива още пари в тази бездънна каца“, каза още Търновалийски. „Бюджетът е прекрояван 1530 пъти за миналата година и това е становище на Сметната палата. Това става така, защото управляващите промениха закони, за да раздават обществените пари“, добави народният представител.

Според народния представител Васил Антонов България е изпуснала възможността да има силни и мощни икономически енергийни проекти заради недалновидно решение на настоящите управляващи. Той добави, че те можеха да съживят икономиката на страната и да ограничат напускането на млади хора от България.

На срещата присъстваха и народните представители от левицата проф. Светла Бъчварова, Иван Генов, Николай Иванов и Ирена Анастасова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!