«
»
FacebookGoogle+

БСП – Бургас проведе среща със сдружение – Диабетни грижи

БСП – Бургас проведе среща със сдружение - Диабетни грижи
Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев,

председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и Христо Панайотов (член на ИБ на БСП – Бургас) проведоха среща с членове на Регионално сдружение с нестопанска цел (РСНЦ) „Диабетни грижи” – Бургас и председателя на сдружението Радка Жекова.

Те обсъдиха редица въпроси, свързани със здравната политика както в общината, така и в страната. В тази връзка представителите на сдружението изложиха своите предложения за промени в здравния сектор.


По време на срещата беше коментирано , че няма реална програма за превенция, профилактика и за ранна диагностика срещу ранната инвалидизация, а липсата на тази програма води до този хаос, в който се намира здравеопазването в момента.

Те са категорични, че Министерство на здравеопазването трябва по-сериозно да се ангажира с този проблем. Засегна се и въпросът, че не продължи постигнатото по полагане на основите на националния регистър на диабетиците. Посочено беше също така, че доброто планиране, доброто управление и строгият контрол са гаранция за доброто здраве на всеки човек в страната.

От своя страна представителите на левицата заявиха, че  подобни срещи са изключително важни и те трябва да са регулярни. По думите им, трябва да се дава трибуна на такива важни теми, защото няма по-важна тема от здравеопазването.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!