FacebookGoogle+

БСП даде два дни на правната комисия за правила за избор на нови членове на ЦИК

БСП даде два дни на правната комисия за правила за избор на нови членове на ЦИК

БСП даде срок от два дни на правната комисия в парламента да изработи правила за избор на нови членове на Централната избирателна комисия.


На брифинг в Народното събрание депутатът от левицата Крум Зарков определи аргумента на ГЕРБ, че настоящият състав на комисията е много опитен и трябва да проведе изборите през май, като ”скандален” и ”неприемлив”.

До 21 февруари трябва да бъде избран нов състав на ЦИК, категоричен е Зарков.

 

Като се аргументира със законовите текстове той попита: „Кой ни гарантира, че утре депутатите няма да счетат, че са натрупали достатъчно опит и могат просто да продължат мандата си?

Кой ни гарантира, че другите мандати и длъжности ще бъдат сменяни така, както постановява законът.
Изискваме, с право, от всеки български гражданин да бъде изряден и да спазва закона, но нямаме право, тук, в тази сграда, да не се спазва“.

Източник: frognews.bg

 

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!