БСП за България внася искане правителството да обезщети пострадалите от наводненията

БСП за България внася искане правителството да обезщети пострадалите от наводненията
Акцията на правителството за връщане на ученици в училище се провали

Ръководството на БСП се срещна днес с кметове от цялата страна. Бяха обсъдени проблемите на общините с наводненията, състоянието на общинските пътища, общинските болници, такса битови отпадъци.

„Държавата върви след проблемите и ги решава на парче“, заяви кметът на Садово по повод последните наводнения. ПГ на БСП за България ще внесе в парламента въпроса за обезщетение на земеделските производители.

Кметовете разкритикуваха и акцията на правителството за връщане на учениците в училищата. Според тях тя е пълен провал – „бяха в училище една седмица и пак избягаха“. Присъстващите споделиха и, че се заобикаля закона за бюджета и се раздават пари с постановление на кметове от ГЕРБ и ДПС

. По този повод народните представители от левицата внесоха решение Сметната палата да направи проверка за тези разходи на правителството.

Ръководството и кметовете обсъдиха още визията на БСП, която ще бъде представена на 21 юли и в която политиките за регионите заемат съществено място.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!