«
»
FacebookGoogle+

БСП: Изхвърлят учители, за да пренапишат учебниците и заличат паметта на нацията

БСП: Изхвърлят учители, за да пренапишат учебниците и заличат паметта на нацията

БСП: „Ударно се пенсионират 150 директори, подготвени са заповеди за пенсиониране на учители, които са изпълнили формалното изискване за пенсиониране. Целта е да се пренапишат учебниците и да се заличи паметта на нацията“

За това предупреди депутатът от БСП Валери Жаблянов. Очаква се в най-скоро време министерството на образованието да обяви конкурси за директори на 153 училища, от които най-много в София, добави колежката му Марияна Бояджиева.


 

Основание за чистките е новият Закон за предучилищно и училищно образование, срещу който социалистите се обявиха още при приемането му. Големият брой на освобождаваните преподаватели ще се отрази негативно върху подготовката на децата, посочи тя. Затова от БСП предлагат прилагането на закона да се отложи с една година.

 

Според социалистите се прилага чиновнически, формален подход, за да се изгонят от училище хора с постижения и знания. В същото време, за да се запълни дефицитът от кадри, набързо се подготвят с тримесечни курсове хора,  които имат някакво друго висше образование. Отношението към учителите е мерило за цивилизацията на една нация, а поредните чистки няма да доведат до нищо друго, освен до понижаване на грамотността на децата, убедени са в БСП.

 

Това е предварително замислена акция, която ще доведе до допълнително опростачване на нацията, убедени са червените.

 

Най-много от нарочените за освобождаване са в София, каза учителката Марияна Тренчева. Според нея само 3% от кандидатите за учителски места са млади хора. Тя разказа личния си опит от училище, в което учат основно ромски деца. Дошли млади колеги, но издържали само три месеца.

Източник: epicenter.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!