«
»
FacebookGoogle+

БСП изцяло подкрепя Елена Йончева

БСП изцяло подкрепя Елена Йончева
Валери Жаблянов: Отхвърляме роднинския и олигархичен модел, обвързан с местната власт. БСП изцяло подкрепя Елена Йончева и застава зад изразената от нея позиция.

Тя не изразява лично мнение, а това на партията. Позицията на ИБ на БСП изрази на пресконференция Валери Жаблянов.

„Категорично отричаме този модел, ще направим и предприемем всички възможни мерки той да бъде прекратен, разрушен, защото очевидно не става въпрос за обвързаности и зависимости, изградени само в местната власт, а за пряката връзка на този модел към националните структури на политическо управление и към партии от управляващата коалиция.” – аргументира се Жаблянов.

„Политическата позиция на БСП е ясното отхвърляне на роднинския и олигархичен модел, обвързан с местната власт с цел финансови и други изгоди.“- допълни още той.  Жаблянов уточни, че темата не е нова. Става въпрос за старателно и дълго време изграждано взаимодействие между органите на ГЕРБ на централно  и на местно ниво.

Атанас Зафиров: По модела „Хасково“ се ръководи и държавното дружество „Булгартрансгаз“

„Изразяваме подкрепа към Елена Йончева за тежката битка, която води с паралелната държава. Този модел съществува не само в община Хасково, а е модел, по който се ръководи цялата държава, в частност и държавните дружества. Такова дружество е „Булгартрансгаз“ ЕАД, което се ръководи от Надзорен и Управителен съвет“.

Това заяви Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП. Той обясни, че зам.-председател на Надзорния съвет е Владимир Митрушев – бивш зам.-кмет на община Димитровград, част от Хасковска област. Зафиров обърна внимание и на Таня Захариева – председател на УС на дружеството.

„Тя и в момента е общински съветник от ГЕРБ и председател на Общинския съвет в Хасково“, обясни той.

Друг член на Управителния съвет е изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Георги Гегов. „Той живее с народния представител от ГЕРБ Теодора Георгиева. Те заедно са кумове на депутата от ГЕРБ Александър Ненков и Пламена Ненкова – служител в „Булгартрансгаз“, подчерта народният представител от левицата Иван Иванов.

Според него тази роднински зависимости се пренасят не само на общинско ниво, но и в държавните предприятия. „За съжаление там нещата не приключват само до роднини и кумове“, каза още Иванов.

Той подчерта, че това дружество до голяма степен определя енергийната политика в държавата и попита: „Докъде се простират пипалата на този октопод, заложен в основите си в Хасково?“ / bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *