БСП изцяло подкрепя Елена Йончева

БСП изцяло подкрепя Елена Йончева
Валери Жаблянов: Отхвърляме роднинския и олигархичен модел, обвързан с местната власт. БСП изцяло подкрепя Елена Йончева и застава зад изразената от нея позиция.

Тя не изразява лично мнение, а това на партията. Позицията на ИБ на БСП изрази на пресконференция Валери Жаблянов.

„Категорично отричаме този модел, ще направим и предприемем всички възможни мерки той да бъде прекратен, разрушен, защото очевидно не става въпрос за обвързаности и зависимости, изградени само в местната власт, а за пряката връзка на този модел към националните структури на политическо управление и към партии от управляващата коалиция.” – аргументира се Жаблянов.

„Политическата позиция на БСП е ясното отхвърляне на роднинския и олигархичен модел, обвързан с местната власт с цел финансови и други изгоди.“- допълни още той.  Жаблянов уточни, че темата не е нова. Става въпрос за старателно и дълго време изграждано взаимодействие между органите на ГЕРБ на централно  и на местно ниво.

Атанас Зафиров: По модела „Хасково“ се ръководи и държавното дружество „Булгартрансгаз“

„Изразяваме подкрепа към Елена Йончева за тежката битка, която води с паралелната държава. Този модел съществува не само в община Хасково, а е модел, по който се ръководи цялата държава, в частност и държавните дружества. Такова дружество е „Булгартрансгаз“ ЕАД, което се ръководи от Надзорен и Управителен съвет“.

Това заяви Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП. Той обясни, че зам.-председател на Надзорния съвет е Владимир Митрушев – бивш зам.-кмет на община Димитровград, част от Хасковска област. Зафиров обърна внимание и на Таня Захариева – председател на УС на дружеството.

„Тя и в момента е общински съветник от ГЕРБ и председател на Общинския съвет в Хасково“, обясни той.

Друг член на Управителния съвет е изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Георги Гегов. „Той живее с народния представител от ГЕРБ Теодора Георгиева. Те заедно са кумове на депутата от ГЕРБ Александър Ненков и Пламена Ненкова – служител в „Булгартрансгаз“, подчерта народният представител от левицата Иван Иванов.

Според него тази роднински зависимости се пренасят не само на общинско ниво, но и в държавните предприятия. „За съжаление там нещата не приключват само до роднини и кумове“, каза още Иванов.

Той подчерта, че това дружество до голяма степен определя енергийната политика в държавата и попита: „Докъде се простират пипалата на този октопод, заложен в основите си в Хасково?“ / bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!