БСП осигури силна подкрепа в защита на българските земеделски земи

БСП осигури силна подкрепа в защита на българските земеделски земи
Корнелия Нинова: Нека се обединим около българския национален интерес

„Както обещах вчера, проведох разговори с представители на другите парламентарни партии  по темата за свободната продажба на земеделска земя и готвените промени в законопроекта от правителството.

Поставих въпроса за надмогване на партийните ни различия и да потърсим обединение по тема, която смятам, че е от национален интерес.

С изключение на ДПС, с останалите парламентарни групи се обединихме около няколко решения“.  Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в парламента.

На първо място тя предлага поправката в законопроекта да не се внася сега и да не се приема веднага, а в рамките на два месеца, да се ангажират  и българските евродепутати от всички политически сили и да поискаме в ЕК разговори, да представим аргументите си и да поискаме възможните законови ограничения на свободната продажба на  българска земеделска земя.

На второ място Корнелия Нинова посочи обединение около свикването на извънредно заседание на земеделската комисия към Народното събрание, с участие на министъра на земеделието, с експерти- като темата отново ще е възможните законови ограничения върху свободната продажба на земеделска земя.

Корнелия Нинова заяви, че на срещата с президента, която е поискала, ще постави въпроса за институционално обединение около този въпрос.

„Нека парламентът, президентската институция и Министерският съвет да имаме единна позиция в защита на българския  национален интерес“- призова Корнелия Нинова. / bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!