«
»
FacebookGoogle+

БСП отхвърли искането за оставка на Жаблянов

БСП отхвърли искането за оставка на Жаблянов


Изпълнителното бюро на БСП не подкрепя исканата от ГЕРБ оставка на заместник-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов.
Това каза заместник-председателят на БСП Кирил Добрев след съвместно заседание на ръководството на партията и на ПГ на „БСП за България“. Няма основания за тази оставка в правилника на Народното събрание, каза Добрев.

Смятаме, че дневният ред на обществото е съвсем друг и различен, добави заместник-председателят на БСП.


Кирил Добрев припомни, че БСП има позиция от 1991 г. относно комунистическия режим и досега не е имало партиен орган, който да я преразгледа или да приеме друга. Той цитира текста на позицията, според който „като приема политическата отговорност на своята предшественичка за допуснатите грешки и деформации, БСП се извинява на всички граждани на страната, включително и на партийните членове, които през този период бяха незаконно, необосновано или несправедливо репресирани, тероризирани или унижавани“.

Тази сутрин от ПГ на ГЕРБ поискаха оставката на Валери Жаблянов, след като станало ясно, че именно той е авторът на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП, според която т.нар. Народен съд е необходимо и неизбежно правосъдие.
Ако Жаблянов не подаде оставка до края на деня, от ГЕРБ заявиха, че ще започнат събиране на подписи за официално искане за оставката му.

По-късно Валери Жаблянов коментира пред журналисти, че не вижда причина да се оттегли от поста заместник-председател на парламента.

Обединени патриоти заявиха, че това не е първият гаф на Жаблянов, но и че само БСП може да го изтегли от зам.-председателския пост, което заема.
Източник: dnes.dir.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!