БСП-Плевен: Остро осъждаме и се противопоставяме на безпрецедентния и скандален случай за оказване на полицейски натиск върху граждани от село Брест
Категорично настояваме да бъдат предприети необходимите законови действия, за да не се допуснат полицейски произвол и натиск над избирателите

ДЕКЛАРАЦИЯ
от ВАСИЛ АНТОНОВ – водач на листа на „БСП за България“ в 15 МИР – Плевен, ДИАНА БОТЕВА – председател на Областен съвет на БСП – Плевен, ЛЪЧЕЗАР ЯКОВ – кмет на община Гулянци

Остро осъждаме и се противопоставяме на безпрецедентния и скандален случай за оказване на полицейски натиск върху граждани от село Брест, община Гулянци.
Тази сутрин в дома на Пламен Давидов Тодоров е извършен обиск от униформени полицейски служители с 6 патрулни коли.


Пламен Тодоров е регистриран като упълномощен представител на БСП в предстоящите частични избори за кмет на с. Брест, които са насрочени за 18 февруари.

В жалба, изпратена до Районна прокуратура Никопол, ние категорично настояваме да бъдат предприети необходимите законови действия, за да не се допуснат полицейски произвол и натиск над избирателите в село Брест в определения за размисъл ден.

Убедени сме, че представителите на правоохранителната и правораздавателната система в Република България са съпричастни в общата ни борба с пресъпността и няма да допуснат случаят от тази сутрин  да се превърне в неприкрит опит за използване на брутални действия и сплашване на избирателите от Брест, както и намеса на униформени служители в изборния процес.

Вярваме, че с правомощията, които са им разписани от българското законодателство, ще осигурят свободно и независимо упражняване на избирателните права на гражданите на Брест.

С УВАЖЕНИЕ:
Васил Антонов
Диана Ботева
Лъчезар Яков

 Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress