«
»
FacebookGoogle+

Бунт в БСП срещу Георги Гергов – искат изключването му от партията

Бунт в БСП срещу Георги Гергов - искат изключването му от партията


Социалисти избухнаха във Фейсбук срещу писмото на пловдивския лидер, насочено срещу председателя на партията. Най-меките определения към Гергов са „предател“, „келепирджия“, „олигарх“ и т.н.
„Гергов трябва да бъде изключен за уронване престижа и авторитета на БСП, за интригантстване и мощно задкулисие, което не подхожда на един социалист“, такива призиви валят към централата на БСП след поредното писмо на лидера на пловдивските социалисти срещу председателя на партията Корнелия Нинова.

Георги Гергов за пореден път си навлече гнева на съпартийци, след като отново нападна Нинова, този път за нейно интервю пред БНР. Напрежението в червените редици по повод откритите му действия, които, според левите, рушат имиджа на партията, расте. „Гледай си милионите и остави Нинова да работи!“, Да беше се спрял за малко, да беше се поогледал, да беше се оттеглил от разните му там постове, но къде ти…“ пишат на интернет-страницата на БСП. А гласовете с искане за изключването му от партията не са отсега, но Нинова никога не е давала ухо за тях.


Пловдивската организация на БСП ври и кипи от негодувание срещу Гергов, социалистите са потърсили сметка от своя областен председател и са поискали писмото да бъде обсъдено в местната структура, научи „Епицентър.бг“. Гергов заявил, че това е негово лично мнение, което още повече ядосало червените, тъй като писмото е качено на сайта на БСП, което означава, че е официален документ. „Ние не сме съгласни с неговото съдържание“, казват в БСП-Пловдив.
„Не съм изненадана, че Гергов има такава позиция към председателя на БСП, но преди 6 месеца позицията му беше друга“, казва членът на Областния съвет на социалистите в Пловдив Атанаска Тасева. „Аз не искам да ме карат да избирам. Лидерът на партията е Корнелия Нинова“, казва още тя, цитирана от „Стандарт“.

Според Явор Гечев нападките на Гергов демотивират червения актив.
„Състезанието „Кой е по-по-най“ не отива на нашата партия. Аз съм бил член на Изпълнителното бюро и също като Гергов бях отстранен. Какво толкова“, пита риторично Гечев. Според него словесните разправии между бизнесмена и Нинова вече трудно се приемат от редовите социалисти. „Трябва да се сложи край на този панаир и се надявам това да стане на предстоящия конгрес“, заявява Гечев.

През юли социалисти от Пловдив обвиниха с декларация Гергов в безпринципна склонност към колаборация с управляващите и лична лоялност към Бойко Борисов, определяйки го за „патерица на ГЕРБ“.

Междувременно на страницата на БСП във Фейсбук, където откритото писмо на Гергов бе публикувано изцяло, се развихри истинска буря срещу пловдивския лидер, социалисти буквално сриват със земята пловдивския лидер. Най-меките определения към Гергов са „предател“, „келепирджия“, „олигарх“ и т.н, а най-нежния призив е „да се пенсионира“. Много социалисти изразяват и несъгласие с други опоненти на Корнелия Нинова като Михаил Миков и Янаки Стоилов.

Ето част от мненията на социалистите
на страницата на БСП във Фейсбук:

Мая Домусчиева
Гергов чии интереси защитаваш?Не мисля,че са на обикновените членове и симпатизанти. Трудно се пуска кокала а?Толкова години не се ли наядохте и наиграхте?Стига вече!От кога не е имала такава силна позиция партията? Бяхте я превърнали в беззъба селска к…

Красимир Ангелов
Гергов, що не вземеш да се скриеш, не разбра ли, че мястото ти не е в БСП, изключително много вредиш на партията, а и възможно ли е един олигарх да бъде социалист, отиди си при свойте!

Иван Тихов
Приятелски огън … само да отнеме сили и енергия … щото Бойко вече изнемогва…

Десислава Додунчева
Гергов трябва да бъде изключен за уронване престижа и авторитета на БСП, за интригантстване и мощно задкулисие, което не подхожда на един социалист.

Nasko Vasiliovski
Манипулатор

Dimitris Zagoridis
Такива като тебе, нямат работа в БСП, хората се отвращават от вас

Katerina Dimitrova
Другарю Гергов кой ви написа изказването. Та вие две думи на кръст не може да кажете. Казах ви го в лицето и пак ще ви го кажа. За да има толкова депутати към настоящият момент е благодарение на новите лица, които издигна БСП. А вие старите кокали е време да се оттгеглите заедно с Овчаров и другите, които вмирисаха парламента с толкова години. Пловдив не ви иска. Вървете си.

Petar Petrov
Гледай си милионите и остави Нинова да работи! Колаицията с ГЕРБ си я прави в Пловдив, там поне пътеката е отъпкана! Не сме забравили далаверата ти, която се появи с гербаджийските кметове на Пловдив и Варна за Панаира!

Georgi Lazarov
Интригант, аз ако съм на мястото на Нинова ще го изключа!

Александър Станиславов
Стига слугинаж бе Гергов! Като си толкова социалист, кой ти е директор на панаира? Чудиш се на кого да си дадеш задника за да лапаш отвсякъде! Отдавна трябваше да се изясни начините на придабиване на най-апетитните хапки от приватизацията, но нали единствената ти цел е дружба и служба на силните на деня!
Цветомир Семков
Някои хора в БСП трябва да се пенсионират.

Stela Prodanova
Радетелят на БСП…

Валентин Петков
Разбиха ли ви явочната квартирка в ЦУМ?

Майя Тарлева
Това си е негово мнение, което отдавна вече не е меродавно.

Totka Ivanova
Старите клони трябва да бъдат изразяване за да се родят нови клонки и филизи за да има повече плодове, това важи не само за комунистите, а за всички партии!!!!

Елена Вълчева
Парите, парите те развалиха другарю Гергов! Не беше лош човек, легенди за твоето човеколюбие се носеха от хората, с които работиш, но това беше отдавна ! Да беше се спрял за малко, да беше се поогледал, да беше се оттеглил от разните му там постове, но къде ти… Страх те тресе Георги Гергов, голям страх…

Паклитибе Фр.Т.Мититаки
Когато този човек каже, че слънцето изгрява от изток трябва да се обърнещ и да провериш.

Запрян Запрянов
Гергов говори за морал??? Най-неморалният!
Продажник, ренегат, играч с всички управляващи, небивал приватизатор на държавното, което ние строихме!!!
Защо не го изключите от партията си?

Юрий Ценков
Браво на Нинова!

Георги Донев
Старите кримки вън от БСП. Само и единствено тогава тази партия има шанс да управлява. Този, Дъбов и т.н. – вън !

Marya Semkova
Ех Гергов, Гергов, ти си поредния ренегат.

Velichka Stoqnova
ГЕРГОВ,ГЛЕДАЙТЕ СИ БИЗНЕСА,НЕ ВИ ЛИ СТИГА ТОВА,КОЕТО НАПРАВИ ДО СЕГА КАТО ПОЛИТИК! ВЛАСТТА Е МНОГО СЛАДКА НАЛИ? СТИГА!

Петко Петков
НАПУСКАЙТЕ БСП И ОТИВАЙТЕ В ГЕРБ!!!

Penka Petrova
Ако Нинова я премахнат, аз и приятели никога, ама никога няма да гласуваме за БСП.

Лъчезар Бонев
Да, беее!!! Как не се сетихме? Вероятно ти си партията! Но, забравяш едно нещо „драги“, а именно, че партията не е личната ти бизнес- организация, в която ти водиш парада! Добре е човек да има представа за собствените си качества и сила!

Искра Николаева
Този Гергов позори всички честни хора които са членове и симпатизанти на БСП! Не му е мястото в тази партия! Да се маха!

Тодорка Пончева
Чудя се какво не можете да разделите? Такива като Гергов нямат място в БСП.

Цветомир Семков
Някои хора в БСП трябва да се пенсионират.

Маргарита Радева
Гергов, а ти Партията ли си?Стига вече!!!
Източник: epicenter.bg

Информационна агенция Булпресс се старае да отразява всички позиции по казуса свързан с БСП !

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

1 comment

  1. Selene Hasselkus Reply

    It is in point of fact a great and helpful piece of information. I?¦m glad that you shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!