«
»
FacebookGoogle+

Бюджетът на БСП цели справяне с бедността, качествено здравеопазване и образование, преодоляване на социалните различия

Бюджетът на БСП цели справяне с бедността, качествено здравеопазване и образование, преодоляване на социалните различия
Драгомир Стойнев: Ако няма реформи, заложените 4,5 млрд. лв. повече в бюджета ще потънат

„Ако няма реформи, заложените 4,5 млрд. лв. повече в бюджета ще потънат. За нас е важно да се промени моделът, затова предложихме алтернативен бюджет. Идеята не е да се замеряме с числа, а да се променят политиките“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на  „БСП за България“ Драгомир Стойнев в БТВ. Той подчерта, че левицата предлага конкретни действия. „В здравеопазването – държавните и общински болници не могат да бъдат повече търговски дружества. Сега не приемат хората в болница, за да не натежи на бюджета им. Това трябва да се прекрати“, категоричен е Стойнев. Според него в образованието е същото. „Не може повече да бъдем държава, която се слави с най-голямата неграмотност сред младите хора. БСП предлага промяна на функционирането на моделите, а промяната никога не се приема с ръкопляскания“, коментира той.

Стойнев е на мнение, че бюджетът на управляващите не се различава с нищо от предходния. „Предложената алтернатива от нас е много сериозна. Въвеждаме необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата – тези, които са на минимална работна заплата, ще си плащат осигуровките, но няма да плащат данък“, обясни той. По неговите думи неравенствата в страната са убийствени. „Заплати до 3300 лв. т.е. цялата средна класа, остава на 10%. Моторът на българската икономика не се облага – 2 млн. и 900 хил. работещи български граждани. За тях данъците ще бъдат намалени. Заплати над 3300 лв. до 10 000 лв. ще бъдат обложени с 15%, а над 10 000 лв. с 20%. Корпоративният данък не се променя“, каза още зам.-председателят на БСП.


Драгомир Стойнев подчерта, че е важно дали можем да постигнем устойчив икономически растеж, дали имаме качествена работна сила, дали можем да привлечем инвестиции, които в момента се сриват – чужденците не желаят да инвестират в България, и дали регионите могат да се развиват балансирано.

Бюджетът на БСП

„Ако няма реформи, заложените 4,5 млрд. лв. повече в бюджета ще потънат. За нас е важно да се промени моделът, затова предложихме алтернативен бюджет. Идеята не е да се замеряме с числа, а да се променят политиките“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на #БСПзаБългария Драгомир Стойнев в предаването Тази сутрин. Той подчерта, че левицата предлага конкретни действия. „В здравеопазването – държавните и общински болници не могат да бъдат повече търговски дружества. Сега не приемат хората в болница, за да не натежи на бюджета им. Това трябва да се прекрати“, категоричен е Стойнев. Според него в образованието е същото. „Не може повече да бъдем държава, която се слави с най-голямата неграмотност сред младите хора. БСП предлага промяна на функционирането на моделите, а промяната никога не се приема с ръкопляскания“, коментира той.Стойнев е на мнение, че бюджетът на управляващите не се различава с нищо от предходния. „Предложената алтернатива от нас е много сериозна. Въвеждаме необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата – тези, които са на минимална работна заплата, ще си плащат осигуровките, но няма да плащат данък“, обясни той. По неговите думи неравенствата в страната са убийствени. „Заплати до 3300 лв. т.е. цялата средна класа, остава на 10%. Моторът на българската икономика не се облага – 2 млн. и 900 хил. работещи български граждани. За тях данъците ще бъдат намалени. Заплати над 3300 лв. до 10 000 лв. ще бъдат обложени с 15%, а над 10 000 лв. с 20%. Корпоративният данък не се променя“, каза още зам.-председателят на БСП.Цялото интервю на Антон Хекимян с Драгомир Стойнев може да гледате тук – https://goo.gl/sgc53t

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 24 октомври 2017 г.

Бойчев: Над 200 000 деца отпадат от училище в България, 40% от населението е в риск от бедност

„БСП си е поставила 4 основни цели с предлагания от нея бюджет – борба с бедността и неравенствата в България, достъп до качествено здравеопазване и образование и преодоляване на големите социални различия в страната”, заяви зам.-председателят на ПГ на  „БСП за България” Жельо Бойчев по БНТ и обясни в какво състояние е държавата ни като следствие от  управлението на ГЕРБ и Борисов.

„По всички показатели България е страна, по-скоро от африкански тип, отколкото от европейски, за най-голямо съжаление. Над 40% от населението е в риск от бедност или близо 3 милиона българи. 1 милион и 300 хиляди пенсионери взимат под 310 лв. В България над 200 000 български деца не са прекрачили прага на училище или отпадат”, посочи Жельо Бойчев.  „Косвените данъци у нас са близо 70%, като най-бедните плащат най-много”, обясни също Бойчев и допълни, че ако не се направи промяна, има риск за държавата, за икономическото ни развитие, за гражданското общество.

4 основни цели

„#БСП си е поставила 4 основни цели с предлагания от нея бюджет – борба с бедността и неравенствата в България, достъп до качествено здравеопазване и образование и преодоляване на големите социални различия в страната”, заяви зам.-председателят на ПГ на #БСПзаБългария Жельо Бойчев в предаването на "Денят започва", сутрешен блок, БНТ1 и обясни в какво състояние е държавата ни като следствие от управлението на #ГЕРБ и Борисов.„По всички показатели #България е страна, по-скоро от африкански тип, отколкото от европейски, за най-голямо съжаление. Над 40% от населението е в риск от бедност или близо 3 милиона българи. 1 милион и 300 хиляди пенсионери взимат под 310 лв. В България над 200 000 български деца не са прекрачили прага на училище или отпадат”, посочи Бойчев. „Косвените данъци у нас са близо 70%, като най-бедните плащат най-много”, обясни също Бойчев и допълни, че ако не се направи промяна, има риск за държавата, за икономическото ни развитие, за гражданското общество.Цялото интервю на Ivo Nikodimov с Жельо Бойчев гледайте тук – https://goo.gl/8KAUqN

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 24 октомври 2017 г.

Крум Зарков: Има достатъчно аргументи за въвеждане на една по-справедлива данъчна система

„В програмата на БСП е записано постепенно отпадане на плоския данък и въвеждане на прогресивно данъчно облагане. Има достатъчно аргументи за въвеждане на една по-справедлива данъчна система“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на  „БСП за България“

Крум Зарков в сутрешния блок на Нова телевизия. Той обясни, че са изготвени редица проекти с различни стъпки. Зарков подчерта, че плоският данък е изиграл своята роля, но това, че е приет, не означава, че трябва да остане завинаги. „Ролята на опозицията е да показва, че винаги има друг път“, коментира народният представител.

Според него, секторите не се реформират, а непрекъснато се увеличават парите, които се дават. „Изтичат като в пясък. Повечето пари не водят до по-добър резултат. Пример за това е здравеопазването, където в пъти са се увеличили през последните години. Всеки ден избухва по една общинска болница, а системата се обезкръвява и липсват специалисти“, каза още Крум Зарков.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

По-справедлива данъчна система

„В програмата на #БСП е записано постепенно отпадане на плоския данък и въвеждане на прогресивно данъчно облагане. Има достатъчно аргументи за въвеждане на една по-справедлива данъчна система“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на #БСПзаБългария Крум Зарков в сутрешния блок на "Здравей, България" Той обясни, че са изготвени редица проекти с различни стъпки. Зарков подчерта, че плоският данък е изиграл своята роля, но това, че е приет, не означава, че трябва да остане завинаги. „Ролята на опозицията е да показва, че винаги има друг път“, коментира народният представител. Според него, секторите не се реформират, а непрекъснато се увеличават парите, които се дават. „Изтичат като в пясък. Повечето пари не водят до по-добър резултат. Пример за това е здравеопазването, където в пъти са се увеличили през последните години. Всеки ден избухва по една общинска болница, а системата се обезкръвява и липсват специалисти“, каза още Krum Zarkov.Цялото видео може да видите тук – https://goo.gl/YRM9we

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 24 октомври 2017 г.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!