Валери Жаблянов обсъди „Визия за България“ с жители на Самоков

Валери Жаблянов обсъди "Визия за България" с жители на Самоков

При представянето на „Визия за България“ в Самоков жители на общината направиха своите предложения за развитието и допълването на документа.

Те подкрепиха идеите на левицата, за връщането на младите хора в страната ни и развитието на икономиката.

Като един от основните проблеми за страната, жителите на общината поставиха разрухата на родното образование чрез делегираните бюджети и промените в Закона за предучилищното и училищното образование.

Те подчертаха, че учителите са се превърнали в администратори и затова системата на администриране на учебния процес трябва да се опрости. „Във Визията трябва да се развият антикорупционните мерки и да се акцентира върху съдебната система. Това е изключително навременен документ и поздравяваме БСП, че постави темата“, казаха те

„Окончателният вариант на „Визия за България“ може да бъде само дело на различни среди, които да допринесат България да получи нов тласък в развитието си“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Валери Жаблянов.

Той добави, че 10 години след приемането ни в ЕС, България продължава да изостава, а това е един от големите проблеми  на страната ни.  „Чрез Визията искаме да реализираме нов модел на управление на държавата, чрез който постепенно да се преодолеят проблемите.

Затова идваме да я обсъдим с вас и благодарим за многото предложения“, каза още Жаблянов. Според него затова левицата се среща с гражданите на България- за да бъдат вплетени във Визията предложения от различни обществени среди, които се събират по време на срещите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!