«
»
FacebookGoogle+

Весела Лечева: БСП показва, че е истинската алтернатива

Весела Лечева: БСП показва, че е истинската алтернатива
Весела Лечева: Кредитът на доверие е изключително важен

„Да искаш вот на доверие – това е забравена практика в политическия живот в България, и по-скоро за БСП, но е добре да влезем в европейската практика, как се поема отговорност, когато изгубиш едни избори. ”

Това каза по bTV Весела Лечева, член на ИБ на БСП и избрана за депутат от Велико Търново от листата на „БСП за България” по повод искания вот на доверие от лидера на БСП Корнелия Нинова от НС на партията.


„Само за една година БСП спечели доверие от близо милион българските граждани. И няма как да не отчетем този успех за БСП.

Кредитът на доверие е изключително важен, за следващите няколко години за БСП, след като трендът е правилен, въпросът е да отстоим интересите на тези граждани, които гласуваха за нас и да увеличим нашата подкрепа”, добави Лечева.

„В момента БСП показва, че е истинската алтернатива и опозиция на управление на Борисов. Имахме грешки в кампанията- подценихме административния натиск, който оказа ГЕРБ, както и корпоративния вот”, добави тя.

Весела Лечева обяви, че е нелогично да се вменява, че БСП е недемократична партия, след като промени устава си така, че ограничи мандатите на своите депутати до три, както и лидерът на партията да се избира пряко от всички членове на партията до два пъти.

„Да се вменява, че сме недемократични, не отговаря на истината”, категорична беше тя.

Попитана, дали БСП би се коалирала с ГЕРБ, Лечева коментира, че партията на Бойко Борисов предизвика предсрочните избори и е нейна отговорност да състави кабинет.

Помолена да определи Корнелия Нинова с дума- Лечева каза: „Силна и смела”.
Източник: bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!