«
»
FacebookGoogle+

Весела Лечева: Европредседателството не бива да замазва вътрешните проблеми

Весела Лечева: Европредседателството не бива да замазва вътрешните проблеми
„Не само БСП критикува провелото се европредседателство. Мнение и оценка дадоха и много експерти.

Ние изразихме нашето желание за доброто му провеждане, защото още в началото предложихме програма, която подкрепихме. От европредседателство печелят онези държави, които имат силни граждански общества, свободни медии и силни политически сили, които са коректив на управляващите.

Затова едно европредседателство не бива да замазва вътрешните държавни проблеми и да успива опозицията. Тя трябва да е коректив на управлението.” Това каза пред БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Весела Лечева. Тя добави, че ние сме най-бедната държава в ЕС, с много сериозна дистанция от предпоследната страна по бедност в съюза.


„Желанието на БСП беше европредседателството да работи за просперитета на България, а не за имиджа и престижа на премиера. Ние се борим за онзи социален стандарт, какъвто имат големите страни от Евросъюза, от които ни сме твърде далеч. Искахме да сме конструктивна опозиция по време на европредседателството”, добави Лечева.

Според нея в момента нито управляващите, нито техните коалиционни партньори могат да зададат истинския дневен ред на държавата. „Да ми се махнат от главата”, не е решение на един или друг проблем“, каза тя, цитирайки думи на премиера Бойко Борисов. Лечева добави, че се искат болезнени решения по проблемите, свързани със здравеопазването, образованието, повишаването на доходите.

По отношение на предстоящото национално съвещание на БСП на 21 юли, Весела Лечева обясни, че на него ще бъде представена алтернативата за управление на България от страна на лявата партия, като ще бъдат подготвени политики по чувствителните за страната сектори.

Тя каза, че се вижда всяка седмица с хора от избирателния си район – Велико Търново и там те искат твърди политики спрямо корупцията. Лечева открои бедността като най-големият проблем в България.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!