„Визия за България“ беше представена в Роман и Борован

"Визия за България" беше представена в Роман и Борован
Жителите на Роман дискутираха с народните представители Георги Свиленски, Христо Проданов, Стоян Мирчев и проф. Анелия Клисарова проекта „Визия за България“.

Участниците бяха запознати с Визията и поставиха конкретни въпроси: ще се пребори ли БСП с интересите и лобитата в системите на здравеопазване, образование, транспорт.

Гражданите се обединиха около становището, че в здравеопазването има много проблеми- лоша е организацията на спешната помощ, а пациентите не получават адекватна помощ в община Роман. Участниците в дискусията подкрепиха мерките, предложени във Визията по тема здравеопазване и настояха държавните и общинските болници да не са търговски дружества.

Те апелираха парите да не са в центъра системата, а пациентът.  В образованието акцент в дискусията беше учебното съдържание и програмите. Проф. Анелия Клисарова коментира, че във Визията едно от предложенията за образованието е един учебник по предмет, което бе много добре прието от присъстващите.

В края на дискусията се коментира, че трябва да се популяризират левите идеи и да бъдат разяснени на повече хора, защото това е правилният път за България. Присъстващите подчертаха, че „Визия за България“ е средството за борба с демографскта криза и неравенствата.

Народният представител Стоян Мирчев завърши дискусията с факта, че Визията в началото е имала популярност от 2 до 5%, само след два месеца популярността й е нараснала над 50%, което показва, че „сме на прав път“. Присъстващите се обединиха по още един въпрос- че не могат да се отдават на концесия обекти от забранителния списък за приватизация, по повод концесията на летище София.

Жителите на Борован обсъдиха с народните представители  Тодор  Байчев и Таско Ерменков проекта „Визия за България“. В дискусията взеха участие над  60 човека. Основен акцент в разговора беше включването на Северозападна България във „Визия за България“, като приоритет за развитие. Участниците предложиха да бъде създаден инвестиционен фонд, който да бъде само за северозапада и да гарантира икономическото развитие. Темите за доходите и пенсиите също бяха дискутирани.

„Партията застава зад тези предложения, които за целта трябва да бъдат облечени и във законодателни промени“, каза народният представител Тодор Байчев. Таско Ерменков коментира, че Визията е платформа за разговор за бъдещето на България, търсеща съмишленици не само в БСП, но и извън партията. Разгледани бяха четирите приоритета- икономика, демография, здравеопазване и образование. Друг акцент в разговора беше битовата престъпност в малките населени места.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!