Виолета Желева: Управляващите отново ще дадат на хората само празни обещания

Виолета Желева: Управляващите отново ще дадат на хората само празни обещания

„Нужен е нов социален модел за подкрепа на хората с увреждания, но по този нов закон отново се подготвя само концепция, за да могат управляващите още няколко години да си осигурят време и още един път да дадат на хората празни обещания“.

Това заяви народният представител Виолета Желева.

Тя направи равносметка за почти година след първия дебат, предизвикан от парламентарната група на „БСП за България“: няколко протеста, нарастващо гражданско недоволство на хората с увреждания, на родителите на деца с увреждания, спряна реформа в ТЕЛК и съответно- задълбочаващ се хаос.

„Защо системата за социална защита е недостатъчна да се справи с острите социални проблеми?“, попита тя. Желева  подчерта, че управляващите много се хвалят с увеличените средства, но попита- какъв е резултатът. „Щом има пореден протест, явно посоката не е правилна.

Преди всеки един от тези протести, хората получаваха обещания за нов закон за социалните услуги, който да удовлетвори част от исканията им. И така няколко години“, коментира народният представител.

Тя попита- дали този нов закон ще бъде работещ и какви ще са основните мерки, които са променили управляващите, след обсъждането миналата година. „В същото време се създава още една работна група за още един нов закон“, подчерта Виолета Желева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!