«
»
FacebookGoogle+

В Атланта Румен Радев бие смятания за десен кандидат Цецка Цачева със 127 срещу 59, в Ню Йорк – със 78 срещу 56. В Сиатъл резултатът е 77:61 и само в Чикаго победата е за Трайчо Трайков.В Манчестър съотношението е 100:55 в полза на Радев

Румен Радев печели вота в САЩ и Великобритания, Цецка Цачева взима гласовете на ДОСТ от Турция
В Атланта Румен Радев бие смятания за десен кандидат Цецка Цачева със 127 срещу 59, в Ню Йорк – със 78 срещу 56. В Сиатъл резултатът е 77:61 и само в Чикаго победата е за Трайчо Трайков.В Манчестър съотношението е 100:55 в полза на Радев.

Кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева печели вота на българите в чужбина, сочат резултатите от преброяването на ЦИК при обработени 79.45% от протоколите извън страната. Председателят на парламента получава 24.58% от гласовете зад граница, което е с 8 на сто от резултата на номинирания от БСП ген. Румен Радев, който е с 16.58% подкрепа.

Най-много гласове Цачева получава от Турция. В момента са публикувани данните от 21 секции, в които гласовете са разпределени между Цачева и Орешарски. 6756 гласа са за Цачева, а 8124 за Орешарски, според данните от 21 секции. Гласовете за другите кандидати са рядкост. Преди изборите ДОСТ на Местан заяви, че ще подкрепят Цачева. В някои секции в Испания също води Цачева.


Румен Радев направи изненадващо постижение, като обра подкрепата на българите и в Русия, и в САЩ, и във Великобритания.Това личи от протоколите на ЦИК.

Така например в Атланта Радев бие смятания за десен кандидат Цецка Цачева със 127 срещу 59, в Ню Йорк – със 78 срещу 56. В Сиатъл резултатът е 77:61 и само в Чикаго победата е за Трайчо Трайков.

Очаквано в Москва от 484 гласували 206 са за Радев и само 30 са за Цачева. В Санкт Петербург вотът за генерала е 32, а за кандидата на ГЕРБ -12.

Във всичките пет секции в Лондон ген. Радев получава повече гласове от Цачева. Общо за него в британската столица са гласували 577 души, а за кандидата на ГЕРБ – 405.

В Манчестър съотношението е 100:55 в полза на Радев. В Испания Цачева бие Радев в съотношение 1811:1722. В Мадрид генералът печели в една от четирите секции и получава близък резултат до ГЕРБ в останалите три. Гласовете за него в испанската столица са около 460, а за Цачева – 520. Във Валенсия съотношението след първия тур на изборите е 200 срещу 157 в полза на ГЕРБ.

Цачева и независимият Пламен Орешарски, подкрепен от ДПС, получават огромния дял от гласовете в Турция.

От пет секции в Бурса Цачева бие в три, а експремиерът – в две. Оттам Орешарски взима общо 1998 гласа, а шефът на НС – 2017.

В Бурса бюлетините за кандидата на БСП са едва-едва 32. Във всяка секция в Бурса в неделя са гласували по над 800 човека. От шест секции в Истанбул Орешарски побеждава в пет. В една от секциите там са успели да гласуват общо 1101 човека. От мегаполиса гласовете за Орешарски са 2312, а за Цачева – 1017. Ген. Радев получава 114 гласа.

Прави впечатление сравнително ниската избирателна активност в Македония. В секцията в Скопие са гласували 230 човека, а в Битоля – 121. И на двете места побеждава кандидатът на националистите Красимир Каракачанов.
Трети в чужбина е Трайчо Трайков с 13.33%. В секциите в Западна Европа и Австралия той води. В САЩ първи е Румен Радев, след него е Трайчо Трайков.
Четвърти във вота от чужбина, отново заради Турция, е подкрепеният от ДПС бивш премиер Пламен Орешарски, за когото са гласували 12.61% от сънародниците ни в чужбина. Пети е Каракачанов с 11.39%.
Източник: epicenter.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!