«
»
FacebookGoogle+

„Галъп“: БСП изпреварва ГЕРБ. Корнелия Нинова бие Бойко Борисов по рейтинг

„Галъп“: БСП изпреварва ГЕРБ. Корнелия Нинова бие Бойко Борисов по рейтинг
Ново проучване на „Галъп“ показва, че ако изборите бяха днес, в парламента влизат 6 партии. БСП вече води на ГЕРБ, а Корнелия Нинова изпреварва по рейтинг Бойко Борисов.

Спрямо новите проучвания Корнелия Нинова и БСП би спечелила предсрочните парламентарни избори с 28,7%, а ГЕРБ става втора политическа сила с 27,6%. Разликата между двете партии е около 1%, което говори за равенство на силите. Обаче БСП преди месец изоставаше от ГЕРБ с около 2%, спрямо прогнозните данни на „Галъп“.

На трето място твърдо остават Обединените патриоти с 11,9%, а на четвърто ДПС с 8,2%. Партията на аптекарския бос Веселин Марешки се нарежда на пета позиция със 7,7%, а Реформаторският блок успява да влезе в парламента, като шеста партия с 4,3%.


Тези, които според проучванията няма да влязат са „Да, България“ с 2%, АБВ с 1,9% и ДСБ с 1,6%.

Българският президент Румен Радев е безспорен лидер по рейтинг, като той е почти недостижим с 41,7% рейтинг. След него се нарежда лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов с 26,1%, Корнелия Нинова с 24,9% и Бойко Борисов с 24,6%. Аптекарският бос Веселин Марешки се ползва с 18,4% доверие.

Това, което се забелязва, че доверието към Бойко Борисов се срива, а това на Красимир Каракачанов и Корнелия Нинова расте.
Източник: bultimes.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!