Георги Свиленски: МВР купи 300 нови автомобили, които не може да използва за пътен контрол

Георги Свиленски: МВР купи 300 нови автомобили, които не може да използва за пътен контрол
„МВР купи 300 нови автомобили, които не може да използва за пътен контрол“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на парламентарен контрол към министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Той припомни, че при закупуването на автомобилите е станало ясно, че има пречки за тяхното пълноценно използване и министърът е възложил проверка.

Народният представител от левицата Иван Иванов обясни, че МВР има 148 стари камери. „По-старите автомобили излизат от употреба заради изчерпване на техния ресурс. Още при поръчката на новите е било ясно, че няма как тези камери да влязат в новите автомобили. Налага се закупуването на нови, външни камери, които вероятно ще бъдат и по-скъпи“, подчерта народният представител.

По неговите думи на практика се осигурява един скъп превоз на скъпо струваща техника. „При неблагоприятни метеорологични условия, камерите на статив, извън колата, не могат да бъдат използвани.

Изненадани сме от твърденията на министър Радев, че не са установени нарушения при закупуването на камери, при очевидно налични такива“, каза още той.

„Още повече, че това е рамково споразумение и съм убеден, че са закупени още такива автомобили. Самият министър казва, че финансите на министерството не стигат, а харчи пари, които биха могли да отидат за по-належащи неща“, коментира Иван Иванов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!