Георги Свиленски: Продължава масово и безразборно купуване на шофьорски книжки

Георги Свиленски: Продължава масово и безразборно купуване на шофьорски книжки
Искаме оставката на зам.- министър Ангел Попов заради уволнението на шефа на ДАИ-София

„Масовото и безразборно купуване на шофьорски е проблемът, заради който има толкова много произшествия на пътя. Министерството на транспорта обаче уволнява човека, който разкрива корупцията в ДАИ”.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски на пресконференция в централата на партията.

Той припомни, че  през юни 2017 г. са арестувани 12 служители на ДАИ – инспектори и изпитващи, половината получават обвинения, а останалите са били освободени.

„Г-н Иван Гешев тогава каза, че ако тези служители бъдат възстановени на работните си места, ще продължат да продават книжки и ще са заплаха за националната сигурност.

Към днешна дата те работят в ДАИ и продъжават да продават шофьорски книжки”, добави още народният представител.  Георги Свиленски обясни, че човекът, който е написал сигналите, е дисциплинарно уволнен преди  минути.

„Искаме оставката на Ангел Попов, зам.-министър на транспорта, защото не може човек, който е сигнализирал прокуратурата, ДАНС, премиера и президента за корупция- да бъде уволнен дисциплинарно”, категоричен бе Свиленски.

Той попита още – какъв сигнал се дава към всеки един служител в министерството или автомобилната инспекция с това уволнение.

Кънчо Димитров: Уволниха ме, защото се боря с корупцията и продажбата на шофьорски книжки

„От днес вече не съм началник на областния отдел „Автомобилна администрация  – София“, защото ме уволниха. Защото се боря срещу корупцията и продажбата на шофьорски книжки.” Това заяви на пресконференцията вече бившият началник Кънчо Димитров, който минути преди това е бил дисциплинарно уволнен.

Той разказа, че е имало случаи, когато са се продавали шофьорски книжки на слабо грамотни хора. Той е сезирал изпълнителния директор на структурата. Отговорът е бил: „Независимо, че не познава пътните знаци, след като е изкарал по някакъв начин теоретичния изпит за придобиване на шофьорска книжка, няма как да му анулираме изпита”.

Той припомни, че министър Ивайло Московски е обявил, че ще го  уволни  още на 12 юни м.г. Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов е информирал Димитров, че има такова министерско решение.

Директорът на ИА „Автомобилна администрация“ Красимир Калайджиев го е убеждавал да напусне по свое желание, но Димитров е отказал. „От 2011 г., откакто Московски е министър, има и най-много арести на изпълнителни директори. Човекът, който подава сигнали за корупция, бива уволняван. Не знам как точно се борят с корупцията”, добави Димитров.

Той заяви, че е писал и до премиера. Попита – защо него го уволняват, а тези, които са продавали шофьорски книжки, са върнати на работа?

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!