«
»
FacebookGoogle+

Георги Свиленски: Ще внесем искане за предоставяне на договора между АПИ и „Автомагистрали“

Георги Свиленски: Ще внесем искане за предоставяне на договора между АПИ и „Автомагистрали“
Кой ще поеме отговорност за тези милиард и триста милиона лева, които се раздават на четири-пет фирми без обществени поръчки?

„В понеделник, от БСП, ще внесем искане до АПИ да бъде предоставен договорът между АПИ и „Автомагистрали“, както и и рамковите споразумения между избраните фирми и АПИ“, това заяви зам.- председателят ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в предаването „Седмицата“ по Дарик радио.

Той припомни думите на бившия директор на АПИ Светослав Глосов от 10 октомври 2018 г., когато Глосов заявява, че в края на 2018 г. ще се обяви обществена поръчка за магистрала „Хемус“.


„На 28 декември 2018 г. обаче министър-председателят казва, че ще се отпуснат един милиард и триста милиона на „Автомагистрали“, поясни Свиленски. „Затова ще поискаме да ни бъдат предоставени тези договори.

Ние не сме против фирмите – ние сме против манипулации и липса на прозрачност при изразходване на тези средства. Тези пари не са на ГЕРБ или Борисов, всеки един български гражданин трябва да знае как се харчат.

Против сме да не се спазва Законът за обществени поръчки, да няма критерии и да не се спазват правилата в държавата“, категоричен бе социалистът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!