Facebook

Георги Свиленски: Ще сме опозиция, която отстоява национални каузи

Георги Свиленски: Ще сме опозиция, която отстоява национални каузи
Георги Свиленски: Промяната беше избрана от много хора

„Почти милион български граждани казаха, че искат промяната, а не това, което е било досега.“

Това каза по БНТ избраният за народен представител от „БСП за България” от София Георги Свиленски.


Той отрече тезата, че БСП е имала антиевропейска реторика по време на предизборната кампания.

„Ние доказахме, че защитаваме българските национални интереси. Това не 2означава, че сме антиевропейска и антинатовска партия”, добави Свиленски.

„Не сме решили дали ще отидем на срещата с ГЕРБ“, каза Свиленски и припомни позицията на БСП, че левицата няма да сключи каквото и да е коалиционно споразумение с партията на Бойко Борисов. „Ще сме опозиция, която отстоява и подкрепя национални каузи”, добави той.

Георги Свиленски припомни, че БСП е готова да даде юридическа подкрепа на организациите на производителите в България, които решиха да дадат на съд решението на КЕВР за увеличение на цената на газа. Подобна позиция за подкрепа беше изразена и от лидера на партията Корнелия Нинова.

„Цената не трябваше да се повишава толкова много. Служебното правителство няма как да влияе на КЕВР. За съжаление, в някои случаи Комисията работи под политически натиск, както през декември, когато не е повишила цената на газа”, каза Свиленски.
Източник: bsp.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!