FacebookGoogle+

Гинка Върбакова се скри от комисията за ЧЕЗ

Гинка Върбакова се скри от комисията за ЧЕЗ
Върбакова е изпратила представители на Инерком, а на въпросите на синдикатите е отговорила писмено

Потенциалният купувач на ЧЕЗ Гинка Върбакова се скри от Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и планираната продажба на дружествата на „ЧЕЗ Груп“ в България.

Върбакова е изпратила представители на „Инерком“, а на въпросите на синдикатите е отговорила писмено. Заседанието на комисията продължава вече час и половина. Основно депутатите от БСП притискат представителите на „Инерком“ да обяснят откъде и с какви средства ще закупят предприятието.


От отговорите им става ясно, че тепърва се водят преговори с банките, които да осигурят финансиране.

От друга страна от ЧЕЗ заявяват в писмо до комисията, че „Инерком“ са предотавили достатъчно доказателства за произхода на средствата.

Членовете на комисията са категорични, че има разминаване между обясненията на ЧЕЗ и „Инерком“. Това е поредният случай, когато в комисията постъпва противоречива информация.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!