FacebookGoogle+

Деница Златева в Габрово: Българските граждани трябва по-активно да участват в дебата за бъдещето на Европа

Деница Златева в Габрово: Българските граждани трябва по-активно да участват в дебата за бъдещето на Европа
Необходим е по-широк дебат- каква Европа искаме

„Един от първите ми приоритети, ако бъда избрана за член на Европейския парламент, е да работя за това, да бъдат преведени на един по-разбираем и достъпен, близък до хората език, темите, които се обсъждат в Европейския парламент.

Европа все още е доста далечна за обикновените български граждани. А има твърде много решения, които влияят пряко на живота ни.“ Това каза Деница Златева, кандидат за евродепутат от „БСП за България“ по време на брифинг за журналисти в Габрово.


„В Европейския парламент бих работила целенасочено за политиките за намаляване на неравенствата и по-специално – средствата, които Европа отпуска за намаляване на регионалните, социални и икономически различия.

За мен е важно следващият бюджет на ЕС да предвижда повече средства за България, но много по-важно е в сътрудничество и с българския парламент, и националните власти, за да приемем такива правила за кандидатстване и използване на тези средства,  че да не остават българските граждани с впечатлението, че те се използват не по предназначение; че еврофондовете генерират огромна корупция и най-важното – тези средства трябва да бъдат справедливо разпределени в цялата страна“, коментира още Златева.

По думите ѝ има много голяма концентрация на средства от европейските фондове в големите градове и са пренебрегнати малките, средните градчета и селата.

„Това се вижда при посещенията ни по страната и е един от най-често поставяните проблеми от хората. Когато говорим, че не сме второ качество европейци, защо се делим на различно качество българи – едните, които живеят в големия град, и другите, които живеят в малкия град ?“, попита тя.  По думите на Златева дебатът за това, какво представлява Европа, какво искаме от Европа и в каква Европа искаме да живеем трябва да бъде много по-широко застъпен.

„Европа става все по-дистанцирана и далечна за обикновения европейски гражданин. В такава ситуация е нормално антиевропейски и крайнодесни партии да заемат това празно пространство. Затова е много важно на 26 май да не допуснем представители на националистически, крайно десни партии да имат силно представителство в Европейския парламент.

Но е още по-голяма отговорността след това – не просто да бъде сформирана коалиция от проевропейски настроени партии, но и да бъде намерен начин да бъдат ангажирани възможно най-много европейски граждани в процесите на вземане на решения“, каза още тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!