«
»
FacebookGoogle+

Деница Златева: Ще искаме вот на недоверие към правителството за корупцията

Деница Златева: Ще искаме вот на недоверие към правителството за корупцията
ГЕРБ сами признаха, че БСП е тяхна алтернатива

„Целта на заседанието на Конгреса бяха двата документа, които приехме – политическата визия на БСП за бъдещето на ЕС, както и да представим нашите бюджетни политики.

Ще искаме  вот на недоверие към правителството за корупцията, който вот ще бъде много добре прецизиран.


Получихме много сигнали за подобни злоупотреби в цялата страна, след аферата „Кумгейт“. Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева по БТВ.

„Нашите конгреси не са като тези на управляващата партия, където изобщо не се чува чуждо мнение.

Всички се съгласяват, гласуват и стават на крака да ръкопляскат. БСП е партия, в която от години има различни мнения, но важното е, че ако има хора с различни мнения, именно конгресът е този орган, където да се чуят различните мнения, да се защитят тезите.

А какво се получи – имаше точка от дневния ред за промяна на Устава, след което една част от колегите, които публично изразяваха подобно мнение пред медиите, напуснаха заседанието“, обясни зам.-председателят на БСП.

Деница Златева каза, че след много дълго време изпълнителната комисия на ГЕРБ днес, най-накрая, се е събрала. „Финансовият министър заяви, че лоша или хубава, БСП е алтернатива на управлението на ГЕРБ, а оценката за това обаче я дават българските граждани“, обясни тя.

По думите й ролята на опозицията е да посочва всички онези грешки, които смята, че са налице при това управление.

Златева подчерта, че днес е била неприятно изненадана от мнения на представители на ГЕРБ по повод дебата от вчера на конгреса за европредседателството ни.

„Програмата на триото, която бе приета две седмици, след като правителството на ГЕРБ пое управлението на държавата ни, почти беше финализирана от служебното правителство, на което бях вицепремиер и отговарях за подготовката на българското председателство“, обясни Златева и подчерта, че изпускането на нервите на представителите на ГЕРБ днес е контрапродуктивно.

Деница Златева посочи и какви трябва да са приоритети на БСП като лява партия.

„Връщане към социална Европа, темата за европейския социален стълб, за преодоляване на неравенствата“, каза тя и допълни, че в тази посока е било изказването и на президента на ПЕС Сергей Станишев по време на заседанието на конгреса на БСП.

„Защото домакин на инициативата, на тази среща е премиерът на Швеция, който е от нашето политическо семейство.

И той в разговор е заявил, че водеща ще бъде ролята на България по време на нашето председателство, не да налага, а да се опита да постигне консенсус около важността на тази политика“, обясни Златева.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар


loading...
Стани член на БСП

2 comments

  1. Ariel Pekrul Reply

    It’s really a nice and useful piece of info. I’m glad that you just shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

  2. borvest inkral Reply

    Some genuinely choice blog posts on this website , saved to fav.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!