«
»
FacebookGoogle+

Ден на Европа и Деня на Победата

Ден на Европа и Деня на Победата


Ден на Европа и Деня на Победата – 9 май Господин Трайков, каква дата е за Вас 9 май?

Ако го нямаше 9 май, нямаше да има и декларацията на Шуман през 1950 година.
През 1950 година се създава Европейски съюз за въглища и стомана, но не трябва да забравяме, че Владимир Ленин още през 1916 година говори за Европейски Съединени Щати.
Но без Великата победа на Червената армия нямаше да има нито Шуман, нито Европейски съюз. Затова Европа трябва да е признателна на Червената армия за освобождението и от нацистка Германия.


Просто не ми се мисли каква ще се да е Европа, ако Сталин беше изгубил Отечествената война. Милиони жертви са дали в СССР, Полша, кралство Сърбия.
Не случайно президента на Сърбия беше в Москва днес редом с президента Путин. Затова дами и господ, радвайте се, че е имало датата 9 май 1945 година – пълната и безусловна капитулация на нацистка Грмания.
Затова има улици „Сталин“ в Индия, Китай, Франция, Великобритания.
Европа трябва да се развива по пътя на дисциплинираща процъфтяваща Демокрация и никога да не забравя 9 май 1945 година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!