«
»
FacebookGoogle+

Депутатът Донка Симеонова, БСП: Наредбата за приобщаващо образование трябва да бъде отменена

Депутатът Донка Симеонова, БСП: Наредбата за приобщаващо образование трябва да бъде отменена Стефан Пройнов


Цялостната дейност на социалистките в област Стара Загора ще бъде под знака на инициативата „Жени срещу насилието“. Това стана ясно от срещата на народния представител Донка Симеонова и председателят на областната структура на жените-социалистки Донка Динева с казанлъшки активистки. Жените от БСП в региона планират дискусии, зелени акции, конференции, пътуващи форуми и инициативи в сферата на образованието.

„В национален мащаб са планирани законодателни инициативи в подкрепа на млади семейства, самотни жени и възрастни, както и такива по проблемите на равнопоставеността”, каза Симеонова, представяйки идеите от националния форум на социалистките. По думите й повечето срещи, които е провела са свързани с желанието на хората да се ограничи агресията сред учениците, затова и основната тема трябва да се постави в училището. В срещата участваха и общинските съветнички на левицата Моника Динева и Теодора Иванова, които предложиха конкретни мерки за превенция на насилието.

„В настоящата образователна нормативна уредба липсват инструменти за работа с агресивни ученици. Учители в страната нееднократно изразяват своето недоволство от Наредбата за приобщаващото образование.”, коментира депутатът от Комисията по образованието и науката в 44 НС. По този повод Симеонова, заедно с депутатите Веска Ненчева и Ирена Анастасова, питат министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в петък какви са изводите на министерството по отношeние на прилаганата Наредбата.
Донка Симеонова е категорична, че Наредбата за приобщаващото образование трябва да бъде отменена, тъй като е твърде бюрократична, неработеща, с неефективни мерки, в нея липсва координация между институциите, отнема времето на учителя за работа с учениците и неограничава агресията в училище, по мнението на учители, директори и на родители, дошли в приемната й.
Наредбата няма финансово и кадрово обезпечение, за да се превърне в работещ и полезен документ.

Областен съвет на БСП – Стара Загора

Източник: presstv.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *