FacebookGoogle+

Драгомир Стойнев: БСП винаги ще сочи грешките на управлението

Драгомир Стойнев: БСП винаги ще сочи грешките на управлението
Драгомир Стойнев: Още от първия ден на работата на Народното събрание ГЕРБ отстъпват от предизборните си обещания

„БСП винаги ще сочи грешките на управлението, ние няма да мълчим. Един от последните случаи е със заразената вода в Хасково. Големият проблем тук е, че е имало прикриване на информацията от страна на правителството на ГЕРБ заради предстоящите избори.”

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев по БНТ. Той смята, че е странно- държавният санитарен здравен инспектор Ангел Кунчев е в листата на ГЕРБ и то не къде да е, а точно в област Хасково. Стойнев отбеляза, че БСП е предложила анкетна комисия, в която да вземат участие всички политически сили и да се изяснят фактите около случая.


Още от първия ден на работата на Народното събрание ГЕРБ отстъпват от предизборните си обещания

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” обясни, че още от първия ден на работата на Народното събрание ГЕРБ отстъпват от предизборните си обещания. „На нас, като опозиционна сила, няма как да не ни прави впечатление отстъпването от предизборните обещания на ГЕРБ.

Ние с първите законодателни инициативи започваме да спазваме нашите предизборни обещания, а ГЕРБ започват да отстъпват. Патриотите също. Те искаха 300 лв. минимална пенсия, а сега, след изборите – 200 лв. Няма да има преизчисляване на пенсиите, няма да се увеличава съставът на МВР и Министерство на отбраната.

Това те са заявявали пред хората, това са техните предизборни обещания. И когато още първия месец започнеш да отстъпваш от тези обещания, няма как ние да не ги критикуваме”, посочи Стойнев.

За увеличението на цената на газта, Драгомир Стойнев заяви, че е много странно защо, когато е постъпило искане в КЕВР от страна на „Булгаргаз” за увеличение на цената на газта с 13-14%, комисията отхвърля това предложение, но като са минали изборите, се предлага цената да се увеличи двойно, вероятно, за да се компенсира искането на „Булгаргаз” от януари месец. „Когато е постъпило искането, през януари месец е било нормално да се увеличи цената, само че тогава ще се натоварят потребителите и с оглед на изборите, КЕВР може би преценява, че трябва да се отложи това увеличение”, обясни бившият енергиен министър.

По повод случая с Георги Гергов, Драгомир Стойнев каза, че той сам е взел решение да се оттегли от ИБ на БСП.

„Аз мисля, че ние сме най-демократичната партия, в която се изслушва мнението на всеки един.  Имаме си заседания, на които се взимат решения”, обясни Стойнев. Той каза също, че Георги Гергов е партиен човек, с много дълъг стаж, който много добре познава партията и е взел най-правилното решение.
Източник: bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!