Драгомир Стойнев в Бургас: Днешните искания на протестиращите са точно това, което поставяме във „Визия за България”

Драгомир Стойнев в Бургас: Днешните искания на протестиращите са точно това, което поставяме във „Визия за България”
„Визия за България” е документ, чрез който желаем страната ни да тръгне по един нов път на развитие, така че младите хора да останат тук и да сбъдват мечтите си тук”.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев при представянето на проекта в Бургас. „БСП остава единственият реален политически фактор в България.

Днешните искания на хората, които протестират в цялата страна, показват точно това, което ние подготвихме във „Визия за България”, посочи още той. Той обясни, че „Визия за България”  е отворен документ, който може да бъде допълван и разработван. По думите му трябва да има по-голяма справедливост в данъчната система.

„Именно БСП, в този документ предлага въвеждането на прогресивен данък, разбира се така, че да не се натоварва средната класа”, каза Стойнев и добави: „Предлагаме стъпка, с  която да подпомогнем и младите семейства. Освен прогресивно облагане, ние  правим и първите стъпки на семейно подоходно облагане”.

Сред основните акценти по време на срещата бе също така и темата за здравеопазването и политиките, които левицата предлага в тази сфера. „Всяко едно лечебно заведение да не бъде повече търговско дружество. Здравето няма как да бъде стока, с него не може да се търгува.

Частните болници да бъдат регистрирани като лечебни заведения, като социални предприятия, които да се грижат за хората.  И тези лечебни заведения, променяйки статута си, предлагаме да ползват финансовите ресурси на Здравната каса. Който не желае да си смени статута, да не използва този ресурс”, коментира Стойнев.

Той наблегна и на темата за пенсионната система, като посочи, че БСП иска преизчисляване на пенсиите.  „За нас това е водещо и след това можем да говорим и за падане на тавана на пенсиите”, допълни зам.-председателят на ПГ на БСП.  Като нещо много важно Стойнев определи и енергетиката. Той посочи, че БСП иска конкретни и реални инвестиции в този сектор.

„Страната влиза в перманентна политическа социална криза. Тази криза можеше да бъде предсказана. Ние наблюдаваме финалните гърчове на един режим, който е абсолютно закономерен.

Кризата е и политическа. Начело на страната са инсталирани хора, които, освен всичко останало, са и некомпетентни в сферите, в които работят”, коментира от своя страна депутатът от левицата проф. Иво Христов. Според него демографският срив означава катастрофа на страната, като цяло.

„Често обичам да казвам, че  всеки има право на собствено мнение, но никой няма право на  собствени факти. През последните години ние сме свидетели на  собствените факти на управлението, което в момента е на власт – колко красиво и добре живеем”, посочи народният представител Петър Кънев и добави: „Затова темата, която основно повдигаме, е неравенството. България върви с все по-бързи темпове на неравенство сред населението”.

Сред предложенията, които бургазлии направиха пред народните представители са: да се включи в документа Бургас, както и развитието на района Странджа-Сакар. Хората коментираха , че и културата е в много тежко състояние и трябва и за нея да се помисли.

На срещата присъстваха народните представители Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов, както и Атанас Зафиров – член на ИБ на БСП , общинският председател на БСП-Бургас Живко Господинов и областният лидер Стойко Танков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!