Драгомир Стойнев: За нас проектът АЕЦ „Белене“ винаги е бил на дневен ред

Драгомир Стойнев: За нас проектът АЕЦ „Белене“ винаги е бил на дневен ред
Трябва да имаме сигурна мощност

„Нашата позиция е ясна и категорична – България има нужда от нови ядрени мощности. За нас проектът АЕЦ „Белене“ винаги е бил на дневен ред“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев на пресконференция в централата на партията.

„Въпреки удължаването на работата на 5 и 6 блок в АЕЦ „Козлодуй“, след 10 години ние трябва да ги нарежем на скрап. Тогава какво ще правим?

Трябва да имаме сигурна мощност“, допълни Стойнев. Той припомни, че по инициатива на БСП, правителството трябва да изготви пътна карта за рестартиране на проекта „Белене“, което е гласувано преди около месец и половина. „Настоявахме за отмяна на прословутия мораториум.

Тогава ни се обясняваше, че това не зависело от парламента. Хубаво е, че сега се говори за този проект“, коментира народният представител.

Той подчерта, че са изминали 10 години откакто е бил спрян. „Искаме да се убедим дали това не е поредната ПР акция на правителството. Искаме да говорим с конкретика – какви са стъпките и какво трябва да се случи“, каза още Стойнев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!