FacebookGoogle+

Драгомир Стойнев към Нанков: Ще станете ли зам.-министър в МРРБ?

Драгомир Стойнев към Нанков: Ще станете ли зам.-министър в МРРБ?
„Няма как да подминем оставката на Николай Нанков и да не поискаме да знаем причината.

Ако има лични причини, той трябваше да е тук и да отговори на въпросите – отговаря ли на истината твърдението, че подалият оставка бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Нанков ще бъде върнат в правителството като зам.-министър в същото министерство“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев.

Той попита- ако днес бъде подписана заповед за назначаването му за зам.-министър, как това действие отговаря на поетата политическа и морална отговорност  с оставката му заради смъртта на 20 български граждани, загинали при тежка катастрофа и заради лошата инфраструктура.


„Политически лоялният депутат Нанков обаче подава оставка, за да се върне на същото място, но като зам.-министър с ресор, разпределящ милиарди за инфраструктурно строителство.

Това ли са фактите?“, попита Стойнев. По думите му, ако отговорът е- да, това означава, че зад тях стои брутално и безсрамно лицемерие, гавра с морала и една желязна машина за много пари и власт, разпределяни под формата на  инфраструктурни проекти.  „Г-н Нанков, Вие в крайна сметка, морален ли сте или сте лоялен?

Стоящите на банките в дясната част на залата депутати – Вас кой ви избра, народът или ГЕРБ? Как ще погледнете народа в очите утре , след маньовъра с оставката? Някой от вас ще пита ли Нанков- къде отива?“, попита зам.-председателят на ПГ на левицата.

По думите му, ако Нанков стане зам.-министър, тогава управляващите са псевдо морални, правят псевдо политика и превръщат България в псевдо държава.   „Нито корупцията обаче е псевдо, нито бедността, нито провалената здравна система.

Срещу вас стои един огромен обществен вот, заради псевдо морала, псевдо политиката, псевдо реформите и кражбата на доверие на българите. Този вот е обречен да бъде успешен“, заключи Драгомир Стойнев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!