«
»
FacebookGoogle+

Драгомир Стойнев към управляващите: Поведението ви е удар срещу парламентаризма

Драгомир Стойнев към управляващите: Поведението ви е удар срещу парламентаризма
Михаил Христов към управляващите: Не се притеснявайте от хората с увреждания

„Искането на оставката на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов е принципно решение.В него няма лично отношение или желание, от страна на БСП, да се организира поредният парламентарен скандал.

Не желаем, нямаме време, нито хората искат да слушат обяснения за правилници, режим на допуск и други подробности. Народното събрание е на хората, включително и на хората с увреждания, а не на депутатите и администрацията. Затова се нарича „народно.“  Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна.


Той заяви още, че парламентът е превърнат в  затворена институция и елитарно място. „Обидно е и недопустимо. Не можем да се държим в тази сграда като бюрократи в канцелария”, категоричен бе Стойнев. Той каза още, че недопускането на  хората с увреждания в сградата, говори само за едно – те и техните проблеми не са допуснати в държавата, като цяло. Народният представител заяви още, че с искането на тази оставка, БСП иска да каже за пореден път на ГЕРБ – грешите, непрекъснато допускате грешки, които струват скъпо на хората с увреждания, пенсионерите,  майките, онкоболните.

„Колеги от ГЕРБ, вие, на практика, сте в изолация, вие стигнахте до там- сами да се затваряте и да се пазите от хората, да бягате от проблемите им. А когато едно управление не решава проблемите на хората, какъв е смисълът от него?”, попита Драгомир Стойнев. Той призова  зам.-председателят на парламента Емил Христов  да се извини, че взе неправилното решение. „Вие трябва сам да си подадете оставката, а не да се стига до гласуване”, каза още той.

Михаил Христов към управляващите: Не се притеснявайте от хората с увреждания

„Напълно съм убеден, че трябва да се направи реформа. Не се притеснявайте от хората с увреждания! Те са най-изстрадалата, най-мизерстващата и наплашена група от българското общество. И те надали ще успеят да ви противодействат, по какъвто и да е начин. А и управляващите надали се плашат от куцо, кьораво и сакато“. С тези думи се обърна народният представител от ПГ на „БСП за България“ Михаил Христов към управляващите.

Той изрази надежда-поне малко да са се трогнали от това, което са чули по време на срещата с хората с увреждания. „За съжаление, дълбоко се съмнявам в това“, коментира Христов. Той подчерта, че хората с увреждания не са виновни, че са се родили така или са придобили увреждания. „Не са виновни и че са се родили в България. Искате или не, те са част от българското общество“, допълни депутатът. По неговите думи под благочестивия мотив, че искат да изчистят фалшивите инвалиди, ще отнемат и малкото останали средства на тези хора.

„Това бих го сравнил с геноцид. Диктатурите действат доста по-толерантно, отколкото управляващите спрямо тези хора“, каза още Христов. Той обясни, че един човек с увреждания за социална интеграция получава 30 лв. „Не можаха да измислят нищо по-умно, освен оценка на работоспособността.

Кои сте вие да казвате- дали аз мога да работя едно нещо или не?“, попита народният представител. По неговите думи в нормалните държави това, което управляващите тук наричат пенсия,  е социална финансова компенсация за увреждане на човека. „С тези пари те не се изхранват, а са компенсация“, допълни той. Според него ние сами си произвеждаме много качествени и завършени инвалиди с катастрофите. „Не искам да говоря за некачествените магистрали, купени шофьорски книжки. Управляващите ги правят инвалиди, а не хора с увреждания“, категоричен е Михаил Христов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!