«
»
FacebookGoogle+

Драгомир Стойнев: Националният здравен инспектор, скрил проблема с водата в Хасково, беше в листата на ГЕРБ

Драгомир Стойнев: Националният здравен инспектор, скрил проблема с водата в Хасково, беше в листата на ГЕРБ
Драгомир Стойнев: Oдобряваме действията на прокуратурата в АПИ

„БСП не е деструктивна опозиция. Ясно заявихме, че ще подкрепяме правителството в 3 сфери – председателството на Съвета на ЕС, вътрешната сигурност и демографски срив, при положение, че решенията се взимат в НС”.

Това заяви в ефира на bTV зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев. Той подчерта, че по предложение на левицата днес парламентът е приел създаването на 2 временни комисии – за неплащането на работни заплати и за наличието на уран в питейната вода.


„Как може националният здравен инспектор Ангел Кунчев, който е отговорен да сигнализира населението за този проблем, да е осми в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ и то точно в Хасково? Този проблем е бил скрит, за да няма напрежение, с оглед на предстоящите избори. Кое е по-важно – властта или здравето на хората?”, попита той.

Драгомир Стойнев определи като скандални промените в правилника за дейността на НС като отпадането на комисията за наблюдение на КЕВР; отпадане на блиц контрола; парламентарният контрол да не се предава по БНТ1; отказът да се замразят заплатите на депутатите към декември 2016 г.

„Вчера излезе докладът на НСИ, според който 35% от българските граждани живеят в крайни материални лишения. Българските граждани да не знаят какво говори министър-председателят, да не знаят как отговарят министрите на питанията в НС, някои от които са зададени по техни сигнали, е повече скандално. Къде отиват демокрацията и свободата на словото?”, попита той.

Драгомир Стойнев подчерта, че „БСП за България” одобрява действията на прокуратурата в АПИ. „Където има нарушения, отговорните да си носят последствията”, каза още той и припомни, че сигналът е подаден от БСП. Зам.-председателят на ПГ на левицата подчерта, че има явно нарушение – за един ден са усвоени близо 50 млн. лв. „Явно някои хора са фокусници”, коментира той. Според него ако и НЕК и КЕВР са направили нарушение, също трябва да отговарят.

По повод записаното в програмата на ГЕРБ и ОП увеличение на минималната пенсия на 200 лв. Стойнев коментира, че всяка една политика, която води до повишаване на доходите на хората, ще бъде подкрепена от БСП.

„Големият въпрос е, че те обещаха на хората 300 лв. Има договорки и разпределение на властта”, заключи Драгомир Стойнев.
Източник: bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!