«
»
FacebookGoogle+

Драгомир Стойнев: На държавната администрация са изплатени 118млн.лв. бонуси за годината

Драгомир Стойнев: На държавната администрация са изплатени 118млн.лв. бонуси за годината
В България се награждават тези, които не работят, правят издънки и ни карат да се срамувам

„Противопоставяме се на политиката – колкото по-голям гаф направиш, толкова повече пари ще получиш от държавния бюджет.

За увеличаване на доходите на възрастните хора, за младите семейства- пари няма, за майките на деца с увреждания се дадоха приблизително 75 млн. лв., но на българската администрация са изплатени 118 млн. лв. като бонуси за „добре свършена работа“ през годината“.


Това каза зам.-председателят на ПГ „БСП за България“ Драгомир Стойнев на пресконференция в централата на партията. Той заяви, че пари в държавата има и този, който казва, че не може да намери допълнителни пари, лъже. „В България се награждават тези, които не работят, правят издънки и ни карат да се срамуваме“, категоричен бе Стойнев.

Народният представител добави, че в получената от държавните институции информация, на въпроси от депутати от БСП, няколко ведомства правят впечатление. „Министерство на правосъдието оценява двамата избягали затворници на приблизително 500 хил. лв. всеки, защото бонусите там са над 1 млн. лв. Агенцията по вписванията, която блокира държавата и станахме за смях пред Европа, дава 1 275 000 лв. бонуси.

Министерство на околната среда и водите си е раздало над 2 275 000 лв. под формата на бонуси – защото въздухът е много чист и хората в Хасково пият вода без тежки метали“, обяви Драгомир Стойнев.  Той добави, че всички знаем, какво се случва на летище „София“ и, че нашето е може би единственото в ЕС, където всеки може да влиза и излиза свободно, но там са раздадени 1 465 000 лв. допълнителни възнаграждения.

Зам.-председателят на ПГ на левицата коментира, че водещо в този списък е  Министерство на финансите, където са раздадени почти 43 млн. лв., а след него е МТСП  – 13 млн. лв.  „Оставам настрана, че когато администрацията не си върши работата, правителството на ГЕРБ я увеличава. Знаете за прословутата идея за нова Агенция по пътна безопасност, при положение, че има необходимите структури. Но ето нагледно- как се работи в страната“, добави Стойнев.

Той попита- какво ще се случи в края на годината с прословутия излишък от над 2 млрд. лв., който няма да бъде разпределен през парламента, а МС ще решава на тъмно. „Отново определени субекти ще „намажат“ за сметка на българските данъкоплатци“, каза още Драгомир Стойнев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!