Драгомир Стойнев: Остро протестираме срещу произвола на управляващото мнозинство

Драгомир Стойнев: Остро протестираме срещу произвола на управляващото мнозинство
Председателят на НС наруши правилника

„Остро протестираме срещу произвола на управляващото мнозинство. Напуснахме пленарна зала в знак на протест срещу начина, по който управляващите налагат авторитарен режим и стил на управление на НС“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев пред журналисти в парламента. Той подчерта, че не е нормално, в последния момент, да се променя дневният ред на парламента и по този начин да се лиши опозицията от възможност за водене на конструктивен дебат в полза на българските граждани.

„По този начин не може да се работи. Това е знак към управляващите, които търсят единствено и само скандали в НС“, категоричен е народният представител. „Този авторитарен стил на председателя на НС смяхме за отминал, но за съжаление, той продължава.

Това ръководство на НС не може да формулира дневния ред дори за една седмица, а очакваме от правителството да формулира визия за развитие на страната.

Тук се работи  ден за ден, няма никаква последователност“, каза още Стойнев. Според него единственото им желание е да се приемат закони, които са в нечий интерес и може дори и след месец да бъдат поправени. „Прави се опит да отклоняване на вниманието от отстраняването на председателя на Здравната каса проф. Плочев.

Той извади на дневен ред скандална информация за задлъжнялост на Касата спрямо други Каси и поради тази причина за невъзможност на българските граждани да получат качеството здравеопазване“. Стойнев подчерта, че народните представители са избрани, за да работят за българските граждани. „Не случайно и законопроекти на опозицията не влизат в дневния ред.

Но когато те решат, в последния момент са готови да вкарат, нарушавайки правилника, отделни законопроекти“, посочи той. По неговите думи Цвета Караянчева днес е нарушила правилника.

„Тя има право да промени дневния ред, единствено и само, в изключителни случаи. Кое е изключителното днес? Толкова ли не можеха в сряда да предложат дневен ред? Толкова ли е трудно да се планира за три дни?“, попита Драгомир Стойнев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!