FacebookGoogle+

Драгомир Стойнев: Структури на държавата се използват за репресия на политическия опонент

Драгомир Стойнев: Структури на държавата се използват за репресия на политическия опонент
Парите от контрабанда отиват в нечий джоб, вместо за образование и здравеопазване

„Притеснени сме, че прокуратурата в Шумен е образувала преписка със  сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ на полицията и един  човек е уволнен от работа заради това, че е член на БСП”.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев пред БТВ. Той заяви, че такива казуси има много, защото, за да постъпиш на работа трябва да си член на ГЕРБ.


„Ако се искаше информация само за този човек, няма нищо притеснително. Изискват се, обаче копия от протоколите от заседанията на БСП – Шумен за почти цялата 2017 г., копие от протокол на делегатско събрание и присъствените списъци от заседания”, каза още Стойнев.

Той добави, че  тази партийна информация трябва да се даде на полицията и прокуратурата, за да има натиск върху членове на БСП и дори кандидати за кметове. Народният представител попита- сезирал ли се е този сектор от полицията и по случая „Хасково гейт” и какво прави доклад на ДАНС в нощното шкафче на кмета на Септември.

„Структурите на държавата се използват за репресия на политическия опонент”, категоричен бе Стойнев.  Той заяви, че е недопустимо  в една демократична държава, която председателства съвета на ЕС, в 21 век, да се ползват прокуратурата и полицията за натиск и шпионаж.  „Искаме обяснение от Главния прокурор за ролята на Районна прокуратура- Шумен по този казус”, заяви още народният представител.

Драгомир Стойнев каза още, че от доклада на Агенция Митници се вижда, че планираните приходи от цигари за 2018 г. са 50 млн. лв. по-малко, задържаните количества тютюн през изминалата година са 16 тона, а през 2016г са били 50 тона. Той добави, че задържаните цигари, предназначени за нелегално разпространение, са почти 37 млн. къса, което е 12 млн. къса по-малко от 2016 г. „Изведнъж хората спряха да пушат и станахме най-здравата нация в Европа!”, иронизира той.

Стойнев заяви, че  картината не е толкова хубава, както се опитват да я представят управляващите. Той отбеляза, че в България делът на сивата икономика е най-голям в Европа- почти 30% и това се казва в доклад на МВФ.

„България има огромен проблем с корупцията. Искаме да видим- кой е дал заданието за създаването на БАЦИС, кой я е приел, как са обучавани хората. Искаме да помогнем на България, защото парите от контрабанда отиват в нечий джоб, вместо за образование и здравеопазване”, заяви още Драгомир Стойнев.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!