«
»
FacebookGoogle+

Евродепутат Момчил Неков: Всеки млад човек в ЕС трябва да има достъп до схемата „Гаранция за младежта“

Евродепутат Момчил Неков: Всеки млад човек в ЕС трябва да има достъп до схемата „Гаранция за младежта“
Момчил Неков предложи създаване на единни информационни гишета за младите хора

„Достъпът до схемата „Гаранция за младежта“ е селективен. Това показва оценката за изпълнението на Инициативата за младежка заетост от държавите членки“. Това заяви българският евродепутат Момчил Неков по време на дебат в пленарна зала за изпълнението на Инициативата за младежка заетост от държавите членки.

Данните сочат, че от програмата се възползват предимно образовани и висококвалифицирани млади хора. Хората с увреждания, по-ниско образованите и трайно безработните остават извън статистиката.


„В моята страна – България, ситуацията е сходна. От схемата се възползват почти изцяло млади хора със средно и висше образование за сметка на нискоквалифицираните.

Тези, които имат регистрация в бюрата по труда, са по-скоро рядко явление. Затова трябва да мислим за алтернативни решения“, призова Момчил Неков.

„Едно от предложенията ми като докладчик от Комисията по образование и култура е създаването на единни информационни гишета. Там младите хора ще могат да получават информация за различни възможности за обучение, стаж или работа на едно място“, коментира Неков.

Според него, този тип услуга е далеч по-адаптирана към нуждите на младите хора, отколкото бюрата по труда, към които все по малко младежи се  обръщат при търсенето на работа.

„Всеки млад човек, независимо от икономическата и социална ситуация, в която се намира, трябва да има информация и достъп до подобен тип програми“ заяви Неков. Именно осигуряването на равен достъп ще бъде крайъгълният камък за успеха на инициативата според евродепутата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!