Елена Йончева: ГЕРБ ни превръщат в заложници

Елена Йончева: ГЕРБ ни превръщат в заложници

Днес ГЕРБ изкупува електроразпределението, утре „Топлофикация“, след това ще бъде водата. Групировката ГЕРБ превръща всички нас и децата ни в заложници.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева по време на протеста срещу сделката с ЧЕЗ. Тя заяви, че  стотици хиляди в социалните мрежи изразяват своето омерзение от правителството.

„За последните години ГЕРБ ни убеждават, че няма корупция. Казват, че има подобие на корупция. Казват, че корупцията в България не е по-различна от корупцията в Европа. Проблемът обаче не е корупцията, а грабежът. В продължение на 9 години групировката ГЕРБ събираше милиарди от некачествено строене на пътища, от нашето здравеопазване.

Измислиха специална схема за ограбване наречена „саниране”. Ограбиха дори пари от оградата по българо-турската граница“, заяви Йончева. Тя бе категорична, че не е достатъчно да се дава гласност в медиите или  парламента на всичко това, защото те се снишават докато бурята отмине и след това се завръщат. „Трябва да сме тук на площадите, иначе България няма да я има”, завърши Елена Йончева.

Стоян Мирчев: Бойко, не се крий от народа. България не е за продан

Зад Гинка се вижда само един човек – това е Бойко

„Бойко, страхливецо, не се крий от народа. Не се крий в Министерския съвет, не се крий в Европа. Защото ти искаш да приватизираш нас, българите, да ни превърнеш в роби. Защото зад Гинка се вижда само един човек- и това е Бойко. Оставка!” Това каза народният представител от „БСП за България” Стоян Мирчев по време на митинга против сделката за ЧЕЗ.

България не е за продан

„Утре, когато спрат тока, няма Гинка да го оправя. Той ще е виновен. Защото искат безотговорно, без да се знае кой е виновен, да ни ограбят до последно, да ни приватизират. Но, Бойко, няма да се дадем, България не е за продан”, каза също Мирчев.

Таско Ерменков: Искаме държавата да бъде на българите

„Днес сме тук, с лицата си, не защото сме „гадове”, а защото сме онези, които искаме да живеем в България. Тук сме, не за да чуем, какво е комюникето за Гинка Върбакова от Прага, а защото искаме държавата да бъде на българите, които работим и изкарваме хляба, изхранваме онези горе, които ни ограбват”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Таско Ерменков на протеста против сделката с ЧЕЗ. Той бе категоричен, че  всеки ден правителството трябва да бъде подложено под натиска на гражданското общество, за да си отиде веднъж завинаги.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Митинг в София 07.03.2018г. Борисов 3 подай оставка !

Митинг в София 07.03.2018г. Борисов 3 подай оставка !

Публикувахте от bulpress.info в 7 март 2018 г.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!