«
»
FacebookGoogle+

Елена Йончева към младежи от Айтос: Вие можете да промените България

Елена Йончева към младежи от Айтос:  Вие можете да промените България
Срещата  с вас ми даде надежда, че не всичко е загубено

Говорителят на ПГ на „БСП за България“ и водач на листата на левицата за европейските избори Елена Йончева се срещна с млади хора от гр. Айтос. Те поискаха да се срещнат с нея, за да научат повече за работата й като журналист, документалист и политик.

Младите хора зададоха множество въпроси, свързани с работата на Елена Йончева в точките на военни конфликти в Алжир, Сирия, Афганистан, Чечня, Сомалия. Свободата на журналистиката и разкритията на народния представител във филма „Граница“ също бяха част от темите на продължилата повече от два часа среща.


„Разговорът с вас ми даде надежда, че не всичко е загубено. С такива будни млади хора България и Европа имат бъдеще. Промяната е във вашите ръце, вие можете да промените България и трябва да го знаете“, заяви Елена Йончева пред младежите.

Тя добави, че свободата и обективността на журналистиката са изключително важни и коментира, че тя неслучайно е четвъртата власт. „Тя не се състои само в това- опозицията и управляващите да имат думата в медиите. Важна е свободата на изразяване на журналистите, както и възможността за независими журналистически разследвания“, категорична бе Йончева.

На въпрос- защо ЕС е важен за страната ни, Елена Йончева  коментира, че Eвропа е уникален континент. „Тук имаме безплатно и гарантирано здравеопазване и образование, гарантирани основни граждански права и това не е даденост. Всичко е постигнато в резултат на десетилетни дискусии и битки между политически партии, профсъюзи и  организации“, добави тя. Йончева каза още, че тези постижения трябва да бъдат съхранени.

„За съжаление у нас нивото на здравеопазването и образованието е доста по-ниско отколкото в развитите европейски страни и това трябва да бъде променено“, каза още Елена Йончева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!